Hem Åshaga

Åshaga

Beläget i natursköna Hjärnarp vid Hallandsåsens sluttning, ca 10 km norr om Ängelholm

Åshaga vårdboende

Vi har haft förtroendet att driva verksamheten sedan 2013. Boendet är beläget i natursköna Hjärnarp vid Hallandsåsens sluttning, ca 10 km norr om Ängelholm. Bokskogarna med vandringsleder finns om knuten och i samhället finns affär, bibliotek och pizzeria. Allmänna kommunikationer finns från Hjärnarp till Ängelholm men är något begränsade. Boendet omges av en härlig trädgård där möjlighet till utevistelse finns. På boendet finns restaurang. Vi har tre kärleksfulla katter som sprider glädje på vårdboendet.

Omsorg som gör skillnad

Vård och omsorg

En av våra medarbetares viktigaste uppgifter är att du ska känna dig trygg med den vård och omsorg som ges på Åshaga. Vi sätter dig i första rum och strävar efter att tillgodose dina behov och önskemål.

I samband med inflyttning får du omgående en kontakt med tjänstgörande sjuksköterska som upprättar en vårdplan och säkrar dina hälso- och sjukvårdsinsatser från dag ett. Vår rehabpersonal kontaktar dig för att bedöma om det finns behov av rehabinsatser eller tekniska hjälpmedel. Verksamhetschefen hälsar dig välkommen och utsedd kontaktman säkrar dina insatser genom att tillsammans med dig upprätta en genomförandeplan där dina insatser du är berättigad till beskrivs. Ett välkomstsamtal hålls i anslutning till inflyttningen. För att ge dig den bästa vården och omsorgen vill vi lära känna dig. Därför sätter vi stort värde på om du eller närstående berättar för oss om din levnadshistoria.

Måltiden är för de flesta höjdpunkten på dagen och vi har restaurang Åshaga på boendet som tillagar maten från grunden. Vi ser till att maten som serveras är god, näringsriktig och skapar stimulans och matlust. Du väljer själv hur du vill inta dina måltider, i restaurangen i gemenskap med andra eller i din egen lägenhet. Veckans måltider anslås vid restaurangen men även på varje avdelning.

För att ge dig en kvalitativ hälso- och sjukvård har vi sjuksköterskor på plats veckans helgfria vardagar mellan kl. 07-16. De delegerar, instruerar och handleder våra medarbetare. Övriga tider finns företagets sjuksköterskepatrull att tillgå.

Fysioterapeut och arbetsterapeut finns på plats varje vecka som instruerar och handleder våra medarbetare i rehabiliterande förhållningssätt.

Vi arbetar tvärprofessionellt och varje vecka hålls teammöte där samtliga professioner deltar för att säkra och främja din hälsa då du bor hos oss. Läkare besöker oss varannan vecka och möjligheten finns till hembesök hos dig.

Vi har rutiner för att säkerställa den dokumentation som rör dig.

Aktiviteter

Vår målsättning är att de aktiviteter som erbjuds ska skapa en trivsam och social samvaro och att de bidrar till en innehållsrik och varierad vardag. Vår L E V A -inspiratör är ansvarig för boendets aktivitetsutbud och det sjuder av liv måndag till fredag i vår träffpunkt som vi kallar för Torget. Vi anslår veckans aktivitetsutbud på varje avdelning, vid entrén, i restaurangen och på Torget. Vanligt förekommande aktiviteter är gymnastik, frågesport, bingo, högläsning, bakning och musikunderhållning. Vi uppmärksammar årets högtider, gåsamiddagen är mycket populär. Du har stora möjligheter att påverka aktivitetsutbudet genom att delta och göra din röst hörd i de boenderåd som hålls med jämn frekvens under året.

Din kontaktman uppmärksammar och dokumenterar dina intressen då genomförandeplanen upprättas tillsammans med dig. Oavsett om ditt intresse är konst och målning, dans och musik eller shopping på stan ser vi till att du får ditt behov tillgodosett med jämna mellanrum. Vi tycker om att vistas ute och alla som vill får komma ut för en nypa luft varje dag.

Vår organisation och medarbetare

Verksamheten leds av verksamhetschefen. Verksamhetens samordnare administrerar, planerar och organiserar arbetet på avdelningarna i samråd med verksamhetschefen som båda finns på plats på kontorstid veckans helgfria vardagar. Hos oss arbetar undersköterskor och vårdbiträden, L E V A-inspiratör, städerska, sjuksköterskor, fysioterapeut och arbetsterapeut utöver verksamhetschef och samordnare.

Hjälp oss att bli bättre

Det är viktigt för oss att du är nöjd. Vi tar gärna emot synpunkter för att ständigt kunna förbättra och utveckla vårt sätt att arbeta. Forenede Care har tydliga rutiner för hur synpunkter och eventuella klagomål ska hanteras. Klicka här för att komma till synpunktsformuläret på sidan om vårt Kvalitetsarbete.

Kontakt

Emma Ahlgren
Verksamhetschef
Tel: 072-22 33 865

Åshaga vårdboende
Rössjövägen 10
266 75 Hjärnarp

Paviljongen
Tel. 0703-53 14 61
Blåklinten
Tel. 0702-94 34 33
Prästkragen
Tel. 0724-50 24 12
Vallmon
Tel. 0724-50 24 11

Sjuksköterska
Tel. 0722-24 92 10
Tel. 0722-24 92 09

Sjukgymnast/Fysioterapeut och Arbetsterapeut
Tel. 0722-24 92 16

Natt (21-07)
Tel. 0702-94 34 33

Restaurang Åshaga
Tel. 0703-65 79 47

Fax 0431-45 49 29

Enheter: 4
Lägenheter: 40
Omsorg: 3 enheter
Demens: 1 enhet, Paviljongen

Lägenhet vårdboende: 25-61 kvm. 12 av lägenheterna är utrustade med trinett, övriga med ett separat kök. Möjlighet till parboende finns.
Lägenhet Paviljongen: 31 kvm med trinett
Möbler: du möblerar och inreder själv din lägenhet
Säng och madrass: ingår
Larm: trygghetslarm
Telefon: möjlighet att koppla in
TV: möjlighet att koppla in
TV-licens: ingår
Hemförsäkring: tecknas av hyresgäst

I din avgift ingår även fönsterputs två gånger per år, städning var fjortonde dag (slutstädning ombesörjer du själv), städmaterial, rengöringsmedel, plastpåsar för avfallsbruk, toalettpapper, papperskorg, glödlampor och tvättmedel.

Kontakta oss på Forenede Care

Gäller dina frågor en specifik verksamhet kan du alltid vända dig direkt till dem.