Hem Om oss Vår historia

Familjeföretaget inom vård och omsorg

Forenede Care är del i den familjeägda Forenede koncernen, ett av de största omsorgs- och serviceföretagen i Norden. Vi sätter extra stort värde i att våra medarbetare omfamnar begrepp som ansvar, engagemang och omtanke. Beslutsvägarna är korta och vi är varandra nära i insikten att vårt jobb och våra insatser är till för dig och dina närmaste. Jämför med begreppet börsbolag – med avstånd, vinstmaximering och beslut som tas långt borta med aktieägarnas bästa för ögonen.

Vi är Forenede

1959 cyklade Peer C. Krogh gata upp och ner i Köpenhamn med en vision och en sällan skådad entreprenörsanda. Den visionen började med en man men har idag vuxit till en koncern, fyra bolag, två affärsområden med ca 11500 anställda.

Efter att Peer startat det som senare skulle bli ”Forenede koncernen” 1959 skulle det ta ända till 1998 då han åkte över för att förvärva det familjeägda Segevångsgården från Christer Henriksson och hans fru Astrid. När förvärvet var klart hade också beslutet fattats att Christer skulle stanna i två år för att stabilisera och utveckla innan han sedermera skulle lämna över till någon annan. 1 år, blev till 2 och till slut hade det gått 23 år innan Christer Henriksson slutligen gick i pension och lämnade över till vår nuvarande VD Madeleine Lundström. Då låg den ungefärliga omsättningen för Förenade Care Sverige inklusive dotterbolag på ca 1,8 miljarder svenska kronor. 1998 startades även det svenska Förenade Service som idag omsätter ca 500 miljoner. Grunden för både Peer och Christer var alltid att det skulle finnas en familjekänsla i bolaget oavsett hur stort det var. Och så är det fortfarande, vi välkomnar alltid alla in i vår familj. 2003 startades även Forenede Care i Danmark.

Idag är vårt bolag fortfarande familjeägt och vi tänker fortsätta göra skillnad, för människor, för samhället och framtiden i många år framöver.

Vi är Forende Care.

Att ge bästa möjliga service är fortfarande drivkraften

Företaget har alltid prioriterat kvalitet. Förtroende för andra människor, ett nära samarbete med kunder och medarbetare, samt målet att ge bästa möjliga service.