Hem Hemtjänst Bäckagården

Hemtjänst Bäckagården

Bäckagårdens hemtjänst i Skanör Falsterbo

Vi erbjuder insatser för att hjälpa dig att leva livet så självständigt som möjligt och att bo kvar hemma så länge du själv önskar. Vårt mål är att erbjuda dig en hög livskvalitet och skapa en meningsfull dag efter dina behov, förutsättningar och önskemål.

Hemtjänstområde Skanör och Falsterbo

Från Bäckagården utgår hemtjänst och hemsjukvård som Förenade Care driver inom ramen för kundval.

Förenade Care utför biståndsbeviljade insatser på uppdrag av Vellinge kommun och hjälper dig med de tjänster som du har beviljats inom städ, tvätt, inköp och omvårdnad. Vi utför omvårdnad dygnet runt och hjälper dig som har trygghetslarm. Våra undersköterskor och sjuksköterskor hanterar natt- och larminsatser. Förenade Care ansvarar även för hemsjukvården i hela kommunen som inkluderar förebyggande hembesök, rehabilitering, hjälpmedel och demenssjuksköterska.

Vi är en engagerad personalgrupp som består av undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor/distriktssköterskor, gruppledare och verksamhetschef. Inom hemtjänsten har vi även specialutbildad personal inom demenssjukdomar. Tillsammans jobbar vi för att ge dig den bästa omsorgen och vården utifrån ditt biståndsbeslut. Du har en namngiven kontaktperson som tillsammans med dig och dina närstående sammanfattar dina behov och önskemål i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.

Förenade Care erbjuder även hushållsnära tjänster som t.ex. fönsterputs, tvätt, ärenden, promenader och matlagning. Många av tjänsterna ger dig rätt till skattereduktion, RUT-avdrag.

På Bäckagården finns aktivitetscentrum och DigiCenter, restaurang och café som är öppet för alla. Restaurangen har öppet alla dagar på året med möjlighet till avhämtning av mat samt catering. Du som har matdistribution får maten levererad hem av hemtjänst.

Vi erbjuder anhörigstöd till dig som hjälper eller stödjer en närstående.

Hjälp oss att bli bättre

Det är viktigt för oss att du är nöjd. Vi tar gärna emot synpunkter för att ständigt kunna förbättra och utveckla vårt sätt att arbeta. Forenede Care har tydliga rutiner för hur synpunkter och eventuella klagomål ska hanteras. Klicka här för att komma till synpunktsformuläret på sidan om vårt Kvalitetsarbete.

Kontakt

Patricia Johansson
Verksamhetschef
Tel. 040-42 50 98

Jane Lindquist
Bitr. verksamhetschef
Tel. 0733-33 62 47

Forenede Care Bäckagårdens hemtjänst
Nyvångsvägen 1
239 32 Skanör

Gruppledare
Tel. 040-42 57 54 och 040-42 57 55
Telefontid helgfri mån-fredag kl. 11-12
Telefonsvarare finns och lyssnas av kontinuerligt helgfria vardagar.
Övrig tid har vi telefonsvarare som lyssnas av fem gånger/dag mån-söndag, tel. 040-42 57 59.
Nattpatrullen utgår från Postgården.
Kl. 23.00-07.00 mån-söndag kan nattpatrullen nås på tel: 040-42 54 65.

Nihad Alomerovic Gruppledare


Caroline Persson Gruppledare


Janina Rehov Gruppledare

Stefan Borggren Gruppledare

Kontakta oss på Forenede Care

Gäller dina frågor en specifik verksamhet kan du alltid vända dig direkt till dem.