Hem Äldreomsorg Leva Livet

Leva Livet

Ta med dina vanor och fortsätt leva livet hos oss. Vi ser hela dig med dina vanor, egenheter och intressen.

Många av våra Leva Livet-inspiratörer är högskoleutbildade. Tillsammans med varje boende hittar och utvecklar de stimulerande glädjekällor i vardagen.

Vi ser hela människan

När du flyttar in på ett vårdboende har du med dig både förväntningar till vad det innebär, men också krav som du har rätt till att ställa. Vi vill gärna att du fortsätter leva ditt liv, även om du bor hos oss. Vi hör vad du säger och vi har förberett oss i flera år på nya krav och förväntningar från en generation som levt ett liv med stora möjligheter och valfrihet i Sverige.

Vi vet att det skal mer till på ett vårdboende än eftermiddagsfika och en gemensam dragspelsstund med Kalle Jularbo i högtalarna. Vi står redo att möta just dina krav på vilka färger ålderns höst ska målas i.

Vi ser hela ditt liv

Vi lever med vår egen bild av vad livet ska innehålla: några drömmar varar livet ut, andra ger vi upp längs vägen. Till sist är livet inte alls lika långt som det vi har bakom oss. Men det är fortfarande lika mycket värt. Därför välkomnar vi dig till Forenede Care med ett löfte: Vi ser hela dig, de år du har framför dig, men också alla du har levt.

Ser möjligheter framför begränsningar

Det är väldigt individuellt vad en människa menar med en meningsfull vardag, liv formar oss på så olika sätt. Därför är Leva Livet-inspiratörernas främsta uppgift att ge de boende en möjlighet att leva sitt eget liv. De är oftast högskoleutbildade. Det är viktigt att kunna koppla nya forskningsrön och evidensbaserade metoder till livet som den enskilde vill leva. Konceptet är unikt i vårdbranschen.

Gång på gång får vi bevis på vilken positiv effekt Leva Livet har på både boende och personal. Fester, utflykter, hantverk, musik, gymnastik, fotografi, trädgårdsarbete, teckning och målning, kultur i alla former, middagar med vin och det lilla extra är bara toppen av det berg av aktiviteter vi formar tillsammans. Utomhus i rörelse eller stilla inomhus i en gemensam stund runt ett bord, det väljer du själv.

Vårdhund

Vi har vårdhundar som vi använder i vård och omsorgsarbetet. Kontakt med vårdhund ger ökad motivation för de boende att träna aktiviteter i det dagliga livet. Personalens arbete blir effektivare när hundens medverkan gör träningen mer stimulerande. Samvaro med vårdhund ökar välbefinnandet för många.