Hem Om oss Ekonomi

Årsredovisning

Nuvarande och tidigare Årsredovisningar Forenede A/S.

Året i korthet 2023

Förvärvet av A&O Ansvar och Omsorg godkändes och integrerades i Forenede Care. Vi välkomnade 2 500 nya kollegor och flera verksamheter som blev en del av Forenede-familjen. Genom förvärvet fick vi ett regionkontor i Norrköping och vi öppnade ett regionkontor i Stockholm.

Våra nya värdeord har tagits fram i samverkan med alla bolag i koncernen: Ansvar, Engagemang och Omtanke. Dessa ord blir en vägvisare i vårt arbete med att utveckla den allra bästa omsorgen, precis som vår vision om att göra skillnad för människor, för samhället och för framtiden.

People & Culture har lanserat vår chefsportal och medarbetarportal och vi har valt att gå över till Vårdföretagarna som vi ser passar oss betydligt bättre som arbetsgivarorganisation.
Vi har fått en kvalitet- och innovationschef som är en del i den satsning vi gör för att möta delar av framtidens utmaningar.

På Månstorps ängar – Sveriges första demensby fick vi besök av Statsministern.
Hemtjänsten i Staffanstorp kammar hem en femteplats i hela Sverige i resultatet av hemtjänstindex 2023.

Forenede Care har åter vunnit driften av Vigavägen i Ystad samt skrivit nytt avtal med Nyköpings kommun om att fortsätta driften av Riggargatan, S:t Anna och Björkgården. I Östersund förstärkte vi vår position genom att återvinna Rådmansgatan och dessutom vinna Brunkullan. Vi har fått förlängning på Smedens vård- och omsorgsboende i Järfälla och återvunnit Enebackens särskilda boende i Åkersberga.

Vi har invigt Krokoms och Skurups första privata äldreboende och vi öppnade upp dörrarna till Neptunigatan 59 i Malmö, alla i egen regi. Även på nybyggda Bangårdsgatan i Östersund invigde vi verksamheten (entreprenad).

Forenede Care vann upphandlingen av Vifolkagårdens särskilda boende inklusive hemtjänst och kostverksamhet i Mantorp (Mjölby kommun) och två upphandlingar av särskilda boenden i centrala Linköping, Bantorget och Duvan.

2023 har varit ekonomiskt stabilt och vi ligger på en god beläggning men vi har fortsatt blivit utmanade av inflation, prisökningar, uppräkningar som inte kom och utmaningar med att finna rätt kompetens.

forenede-aarsrapport-2023Ladda ner

2022

Årsredovisning 2022

2021

Årsredovisning 2021