Hem Berga

Berga

Ett demenscertifierat äldreboende med konst- och hantverksprofil i Bergshamra med utsikt över Edsviken.

Välkommen till Berga

Berga är ett modernt äldreboende för personer med omvårdnadsbehov och personer med demenssjukdom. Boendet ligger i Bergshamra med utsikt över Edsviken och Värtan, närhet till Bergshamra centrum.

Det finns 96 trevliga lägenheter som är uppdelade på 12 plan med små avdelningar om åtta boende. Lägenheterna är mellan 28-32 kvm och har ett stort rum, badrum samt ett trinett-kök. På varje våning finns även ett gemensamt vardagsrum, en matsal samt en stor balkong.

Vi har en trädgård med odlingsmöjlighet förutom våningarnas balkonger i anslutning till entrén. Vi har ett litet gym på plan 8. Vi har stora allmänna utrymmen i entréplan att vistas i där ibland en restaurang och en arbetsterapilokal där det finns utrymme för gymnastik och balansträning.

Konst- och hantverk

Berga har en konstprofil och vi använder musikens, konstens och hantverkets positiva effekter på hälsan. På Berga har vi specialutbildad personal, temacoacher, som har som uppdrag att integrera aktiviteter och ett funktionsbevarande arbetssätt som en naturlig del vardagen.

Aktiviteter

Vår ambition är att skapa förutsättningar för de boende att kunna njuta av livet varje dag och skapa en meningsfull vardag. Ansvarig för aktiviteterna i verksamheten är Aktivitetscoachen vilken planerar och genomför aktiviteter tillsammans med de boende.
Vi erbjuder ett rikt och varierande utbud av aktiviteter som hantverk, måleri, sång, gymnastik och boule, pubkvällar, studiecirklar, dans, konserter och utflykter med mera. Vår cykeltaxi i samarbete med volontärer, möjliggör cykelturer för våra boende.
Aktiviteter sker både individuellt och i grupp. Vi samarbetar med konstnärer, hantverkare, föredragshållare, närstående och medarbetare. På Berga har vi också ett eget konstgalleri med utställningar av både inbjudna och de boende.

Silviahemscertifierad verksamhet

Bergas äldreboende, Gläntans dagverksamhet samt Berga dagverksamhet/arbetsterapi är demenscertifierade av Silviahemmet. Det innebär att alla som arbetar hos oss har fått särskild utbildning av Silviasystrarna. Målet är att kunna ge bästa möjliga livskvalitet för de personer med demenssjukdom och deras anhöriga samt att fortsatt kunna bygga kompetensen inom arbetsgruppen.

Bemanning

Verksamheten är bemannad med undersköterskor dygnet runt. Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses med sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt. Vi har sjuksköterskor med specialistkompetens inom demens. Arbetsterapeuter och fysioterapeuter är tillgängliga vardagar dagtid. Läkarinsatser tillgodoses via Familjeläkarna i Saltsjöbaden i samarbete med landstinget.

Vi har engagerad personal som arbetar utifrån den enskildes behov och intressen. Vi strävar efter att personalen ska vara utbildade undersköterskor. Här på Berga jobbar enhetschef, samordnare, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, aktivitetscoach, dietist, kurator och undersköterskor. Vi har också en verksamhetschef som ansvarar för hela boendet.

Hjälp oss att bli bättre

Det är viktigt för oss att du är nöjd. Vi tar gärna emot synpunkter för att ständigt kunna förbättra och utveckla vårt sätt att arbeta. Forenede Care har tydliga rutiner för hur synpunkter och eventuella klagomål ska hanteras. Klicka här för att komma till synpunktsformuläret på sidan om vårt Kvalitetsarbete.

Kontakt

Angela Plambeck
Verksamhetschef
Tel: 072-252 06 40

Profilboende – konst och hantverk

Forenede Care Berga
Björnstigen 137
170 72 Solna

Sjuksköterska dygnet runt 076-181 03 62
1B 076-181 03 60
2B 076-181 03 61
3B 076-181 03 89
4B 076-316 58 61
5B 076-307 08 95

Berga dagverksamhet (ti+to) 08-563 02 308
Gläntans dagverksamhet (må-fr) 070-05 21 303

Inriktning
Äldreboende
Demensboende
Eget tillagningskök