Hem Björkgården Nyköping

Björkgården Nyköping

Björkgården är ett äldreboende som ligger naturskönt strax norr om Nyköping.

Välkommen till Björkgården

Mitt i åkerlandskapet med kohagar runt knuten men ändå nära till bland annat café och matbutik i Tystberga är Björkgården beläget.

På Björkgården finns det 29 lägenheter, samtliga på markplan, varav 7 lägenheter är avsedda för demensboende (Duvan). Några av lägenheterna har även en egen uteplats.

Vi har generösa utrymmen och samlingssalar för exempelvis större gemensamma aktiviteter eller privata tillställningar vid födelsedagar och liknande. Den stora ljusa matsalen, med ljusinsläpp från tre vädersträck, är den naturliga samlingspunkten i huset.

Huset är format som en hästsko och den ljusa innergården erbjuder vindskydd när man vill sitta och njuta av solen eller odla i drivbänkar.

Aktiviteter

Vår ambition är att skapa förutsättningar för de boende att kunna njuta av livet varje dag och skapa en meningsfull vardag. Ansvarig för aktiviteterna i verksamheten är aktivitetsombud och övrig omvårdnadspersonal.

Aktiviteter finns planerade sju dagar i veckan och ofta planeras större utflykter tillsammans med de boende på Björkgården med allt ifrån besök till Nyköping, en tripp till vackra handelsträdgårdar eller en lunch på Östermalma.

Mat & Dryck

Maten på Björkgården kommer från vårt eget tillagningskök. Vi erbjuder frukost, lunch och middag samt mellanmål och du väljer själv när och var du vill äta dina måltider. Om du önskar går det bra att gå ner till restaurangen till lunchen.

Bemanning

Verksamheten är bemannad med undersköterskor dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns. Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses med sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt samt av arbetsterapeuter och fysioterapeuter efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via vårdcentral i samarbete med landstinget.

Vi har engagerad personal som arbetar utifrån den enskildes behov och intressen. Vi strävar efter att personalen ska vara utbildade undersköterskor.

Här på Björkgården jobbar enhetschef, samordnare, sjuksköterskor, arbetsterapeut, fysioterapeut, aktivitetscoach och undersköterskor. Vi har också en verksamhetschef som ansvarar för hela boendet.

Hjälp oss att bli bättre

Det är viktigt för oss att du är nöjd. Vi tar gärna emot synpunkter för att ständigt kunna förbättra och utveckla vårt sätt att arbeta. Forenede Care har tydliga rutiner för hur synpunkter och eventuella klagomål ska hanteras. Klicka här för att komma till synpunktsformuläret på sidan om vårt Kvalitetsarbete.

Kontakt

Veselin Ramovic
Verksamhetschef
Tel: 0155-45 19 19, 0721-80 16 47

Forenede Care Björkgården
Björkgårdsvägen 4
611 74 Tystberga

Samordnare 0709-38 57 20
Sjuksköterska 0155-26 00 94, 0708-60 39 14
Huset 0155-26 00 96
Duvan 0155-26 00 84

Inriktning
Äldreboende
Demensboende
Eget tillagningskök