Hem Bokhöjden

Bokhöjden

Bokhöjden ligger i naturnära miljö i Hjärnarp vid foten av Hallandsåsen.

Bokhöjden vårdboende

Vi har haft förtroendet att driva verksamheten sedan 2015. Boendet ligger i Hjärnarp vid foten av Hallandsåsen, precis i utkanten av bokskogen. Bokhöjden erbjuder 18 lägenheter för personer med demensdiagnos i en enplansbyggnad. Lägenheterna fördelar sig i två flyglar om 9 lägenheter på vardera flygel. Vi har uteplats och trädgård i anslutning till varje avdelning. Vår utemiljö inbjuder till utevistelse och sommartid förlägger vi många av dagens aktiviteter i vår trädgård.

Omsorg som gör skillnad

Vård och omsorg

En av våra medarbetares viktigaste uppgifter är att du ska känna dig trygg med den vård och omsorg som ges på Bokhöjden. Vi sätter dig i första rum och strävar efter att tillgodose dina behov och önskemål.

I samband med inflyttning får du omgående en kontakt med tjänstgörande sjuksköterska som upprättar en vårdplan och säkrar dina hälso- och sjukvårdsinsatser från dag ett. Vår rehabpersonal kontaktar dig för att bedöma om det finns behov av rehabinsatser eller tekniska hjälpmedel. Verksamhetschefen hälsar dig välkommen och utsedd kontaktman säkrar dina insatser genom att tillsammans med dig upprätta en genomförandeplan där dina insatser du är berättigad till beskrivs. Ett välkomstsamtal hålls i anslutning till inflyttningen. För att ge dig den bästa vården och omsorgen vill vi lära känna dig. Därför sätter vi stort värde på om du eller närstående berättar för oss om din levnadshistoria.

Måltiden är för de flesta höjdpunkten på dagen. Lunch och kvällsmat hämtar vi hos Åshaga restaurang som tillagar måltiderna. Frukost tillreder vi själva. Vi ser till att maten som serveras är god, näringsriktigt och skapar stimulans och matlust. Du väljer själv hur du vill inta dina måltider, i gemenskap med andra eller i din egen lägenhet. Vi vill att du ska gå från matbordet och längta till nästa måltid. Veckans måltider anslås på varje avdelning.

För att ge dig en kvalitativ hälso- och sjukvård har vi sjuksköterskor på plats veckans helgfria vardagar mellan kl. 07-16. De delegerar, instruerar och handleder våra medarbetare. Övriga tider finns företagets sjuksköterskepatrull att tillgå. Vår fysioterapeut som finns på plats i verksamheten på fredagar instruerar och handleder våra medarbetare i rehabiliterande förhållningssätt.

Vi arbetar tvärprofessionellt och varje vecka hålls teammöte där samtliga professioner deltar för att säkra och främja din hälsa då du bor hos oss. Läkare besöker oss varannan vecka och möjligheten finns till hembesök hos dig.

Vi har rutiner för att säkerställa den dokumentation som rör dig.

Aktiviteter

Vår målsättning är att de aktiviteter som erbjuds ska skapa en trivsam och social samvaro och att de bidrar till en innehållsrik och varierad vardag. Aktiviteter erbjuds och planeras i samråd med Leva livet-inspiratören på Åshaga vårdboende. Vi anslår veckans aktivitetsutbud på varje avdelning. Vanligt förekommande aktiviteter är gymnastik, frågesport, bingo, högläsning, bakning och musikunderhållning. Vi uppmärksammar årets högtider, gåsamiddagen är mycket populär. Du har stora möjligheter att påverka aktivitetsutbudet genom att delta och göra din röst hörd i de boenderåd som hålls med jämn frekvens under året.

Din kontaktman uppmärksammar och dokumenterar dina intressen då genomförandeplanen upprättas tillsammans med dig. Oavsett om ditt intresse är konst och målning, dans och musik eller shopping på stan ser vi till att du får ditt behov tillgodosett med jämna mellanrum. Vi tycker om att vistas ute och alla som vill får komma ut för en nypa luft varje dag.

Vår organisation och medarbetare

Verksamheten leds av verksamhetschefen. Verksamhetens samordnare administrerar, planerar och organiserar arbetet på avdelningarna i samråd med verksamhetschefen som båda finns på plats på kontorstid veckans helgfria vardagar. Hos oss arbetar undersköterskor och vårdbiträden, sjuksköterska och fysioterapeut utöver verksamhetschef och samordnare.

Hjälp oss att bli bättre

Det är viktigt för oss att du är nöjd. Vi tar gärna emot synpunkter för att ständigt kunna förbättra och utveckla vårt sätt att arbeta. Forenede Care har tydliga rutiner för hur synpunkter och eventuella klagomål ska hanteras. Klicka här för att komma till synpunktsformuläret på sidan om vårt Kvalitetsarbete.

Kontakt

Emma Ahlgren Verksamhetschef
Tel: 072-22 33 865

Bokhöjden vårdboende
Norrebaljsvägen 20
266 75 Hjärnarp

Omvårdnadspersonal
Tel. 0703-65 91 16

Sjuksköterska
Tel. 0725-04 93 90

Sjukgymnast/Fysioterapeut och Arbetsterapeut
Tel. 0722-24 92 16

Natt (21-07)
Tel. 0703-65 91 16

Fax 0431-45 40 26

Enheter: 2
Lägenheter/demens: 18

Lägenhet: ca 35 kvm med kokplatta och vask
Möbler: du möblerar och inreder själv din lägenhet
Säng och madrass: ingår
Larm: trygghetslarm
Telefon: möjlighet att koppla in
TV: möjlighet att koppla in
TV-licens: ingår
Hemförsäkring: tecknas av hyresgäst

I din avgift ingår även fönsterputs två gånger per år, städning var fjortonde dag (slutstädning ombesörjer du själv), städmaterial, rengöringsmedel, plastpåsar för avfallsbruk, toalettpapper, papperskorg, glödlampor och tvättmedel.

Kontakta oss på Forenede Care

Gäller dina frågor en specifik verksamhet kan du alltid vända dig direkt till dem.

.