Hem Ekbacken

Ekbacken

Äldreboendet ligger naturskönt med utsikt över Orsaälven. Temat för Ekbacken är kultur, musik och dans.

Välkommen till Ekbacken

På uppdrag av Mora kommun driver Forenede Care verksamheten och vi arbetar för att du som boende ska få uppleva en meningsfull vardag på dina villkor och utifrån dina behov.

Ekbackens äldreboende är beläget naturskönt i västersluttning med närhet till vattnet, strax norr om Mora lasarett med närhet till kommunikation och ett köpcenter.

I det nya bostadsområdet Noret Norra, där Mora kommun kommer satsa på hållbara hus, ligger Ekbacken som är ett äldre- och demensboende med 32 lägenheter. Lägenheterna är rymliga med pentry (kyl och frys) och badrum med tvättmaskin och torktumlare. Huset är ljust och alla lägenheter ligger i markplan, fördelat på fyra boendeenheter. Två av boendeenheterna (16 lägenheter) är inriktade mot demensvård. Vissa av lägenheterna erbjuder möjligheten till parboende.

Boendet har ett SPA och gemensamhetsutrymmen för social samvaro.

Runt huset finns gångstigar och en parkliknande trädgård är anlagd med planteringar och buskar. Alla enheter har egen uteplats med stora odlingslåda och på baksidan kan vi samlas på den gemensamma uteplatsen och njuta av såväl skog som vatten.

Ekbacken har trådlöst internet och i varje lägenhet är det förberett för nätverk. Boendet är nyckelfritt genom ett modernt lås- och larmsystem.

Aktiviteter

Temat för Ekbacken är kultur, musik, dans och därför utgår många av våra aktiviteter från vårt tema. Vi erbjuder ett aktivitetsprogram som möjliggör dig att vara delaktig och aktiv. Aktiviteterna är av olika karaktär och utgörs av både rörelse, sång, musik och kultur. Aktiviteterna är både i grupp och individuellt. Individuella aktiviteter är anpassade till individuella önskemål och var och en väljer alltid själv om du vill delta. Exempel på aktiviteter är bingo, delta i vår kör eller annan typ av musikunderhållning.

Vår temacoach har musikalisk och pedagogisk utbildning och ansvarar för aktivitetsprogrammet. Temacoachen utvecklar och planerar givande och inspirerande aktiviteter i nära samarbete med boende, närstående, kontaktmän och övriga medarbetare.

Bemanning

Verksamheten är bemannad med undersköterskor dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns. Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses med sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt samt av arbetsterapeuter och fysioterapeuter efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via vårdcentral i samarbete med landstinget.

Hjälp oss att bli bättre

Det är viktigt för oss att du är nöjd. Vi tar gärna emot synpunkter för att ständigt kunna förbättra och utveckla vårt sätt att arbeta. Forenede Care har tydliga rutiner för hur synpunkter och eventuella klagomål ska hanteras. Klicka här för att komma till synpunktsformuläret på sidan om vårt Kvalitetsarbete.Kontakt

Anna-Lena Paulsen
Verksamhetschef
Tel: 076-181 03 80

Forenede Care Ekbacken
Orsälvsgatan 23
792 51 Mora

Sjuksköterska 076-181 03 84
Teamledare 076-181 03 81
Temacoach 076-181 03 82
Smedjan 076-181 03 85
Zornkullan 076-181 03 86
Gjuteriet 076-181 03 87
Korgmakarn 076-181 03 88

Inriktning
Äldreboende
Demensboende