Hem Karlslund Meny

Meny

I norra delen av centrala Ängelholm med närhet till fina promenadstråk.

God och hemlagad mat

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många – dofter, smaker och gemenskap.
Lunch och kvällsmat tillagas på Åshaga kök av kock och kökspersonal med matglädje. Varje lunch är komplett med huvudrätt och dessert.

Meny

Vecka 36 5-11 september

Måndag
Lunch Alternativ 1 Köttfärslimpa serveras med gräddsås och kokt potatis*
Alternativ 2 Vegetariska vårrullar serveras med ris och currysås*
Dessert Aprikoskräm*
Kvällsmat Makaronipudding med falukorv*
Tisdag
Lunch Alternativ 1 Fiskgratäng med kapris och gräslök serveras med kokt potatis*
Alternativ 2 Stekt fläsk med löksås och kokt potatis
Dessert Mangosoppa*
Kvällsmat Skånsk vitkålssoppa med morötter och lök serveras med smörgås*
Onsdag
Lunch Alternativ 1 Wallenbergare serveras med potatispuré och brynt smör*
Alternativ 2 Lunchkorv serveras med potatispuré
Dessert Skogsbärskompott*
Kvällsmat Silltallrik serveras med kokt ägg, gräddfil och kokt potatis*
Torsdag
Lunch Alternativ 1 Kycklingsoppa med grönsaker serveras med hembakat bröd
Alternativ 2 Pasta med ost- och skinksås*
Dessert Äppelpaj serveras med vaniljsås*
Kvällsmat Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor*
Fredag
Lunch Alternativ 1 Kåldolmar serveras med gräddsås och kokt potatis
Alternativ 2 Köttgryta med smak av timjan serveras med kokt potatis
Dessert Päron med mintchokladgrädde*
Kvällsmat Varmrökt lax serveras med romsås och kokt potatis*
Lördag
Lunch Ugnsbakad kassler serveras med kantarellsås och kokt potatis
Dessert Jordgubbsglass*
Kvällsmål Kallskuret serveras med potatisgratäng
Söndag
Lunch Örtkryddad kalkonstek serveras med kokt potatis, gräddsås och gelé
Dessert Brylepudding*
Kvällsmat Potatisbulle med bacon serveras med lingonsylt*

Vecka 37 12-18 september

Måndag
Lunch Alternativ 1 Pannbiff med stekt lök serveras med gräddsås och kokt potatis*
Alternativ 2 Kycklinggryta med mango serveras med ris
Dessert Päronkräm*
Kvällsmat Prinskorv serveras med stuvad spenat*
Tisdag
Lunch Alternativ 1 Kokt torsk med pepparrotssås och kokt potatis*
Alternativ 2 Oxbringa serveras med pepparrotssås och kokt potatis
Dessert Fruktsoppa serveras med kardemummaskorpa*
Kvällsmat Potatis- och purjolökssoppa serveras med smörgås*
Onsdag
Lunch Alternativ 1 Stekta revben serveras med kokt potatis, sås och äppelmos
Alternativ 2 Persiljejärpar serveras med kokt potatis och gräddsås*
Dessert Körsbärskompott*
Kvällsmat Kalvsylta serveras med stekt potatis och rödbetssallad*
Torsdag
Lunch Alternativ 1 Gulaschsoppa serveras med crèmefraiche och hembakat bröd
Alternativ 2 Laxbiffar serveras med potatismos och kokta ärter*
Dessert Plättar serveras med sylt och vispad grädde*
Kvällsmat Bakad potatis med skinkröra*
Fredag
Lunch Alternativ 1 Sjömansbiff serveras med smörgåsgurka
Alternativ 2 Kroppkakor serveras med lingon och brynt smör*
Dessert Fruktcocktail med punschgrädde*
Kvällsmat Smörgås med gubbröra*
Lördag
Lunch Skånsk kalops serveras med kokt potatis och rödbetor
Dessert Hallonmousse*
Kvällsmål Ugnsomelett serveras med svampstuvning och grönsallad*
Söndag
Lunch Nyponglacerad kycklingfilé serveras med stekt potatis och gräddsås
Dessert Vaniljglass med bärsås*
Kvällsmat Äppelris*

Vecka 38, 19 – 25 september

Måndag
Lunch Alternativ 1 Köttfärslimpa serveras med kokt potatis och gräddsås*
Alternativ 2 Isterband serveras med stuvade potatis och rödbetor
Dessert Rabarberkräm*
Kvällsmat Pastagratäng med skinka serveras med grönsallad
Tisdag
Lunch Alternativ 1 Panerad fisk serveras med kokt potatis och örtsås*
Alternativ 2 Stekt fläsk med löksås serveras med kokt potatis
Dessert Soppa på torkad frukt*
Kvällsmat Spenatsoppa serveras med ägghalva och smörgås*
Onsdag
Lunch Alternativ 1 Ostgratinerad falukorv serveras med potatismos*
Alternativ 2 Viltskavsgryta med champinjon och lök serveras med potatismos
Dessert Bärkompott*
Kvällsmat Ugnsomelett serveras med räkstuvning*
Torsdag Oktoberfest
Lunch Schnitzel, skysås, stekt potatis, tyska korvar och sauerkraut
Dessert Apfelstrudel med vaniljglass
Kvällsmat Krämig tomatsoppa serveras med smörgås*
Fredag
Lunch Alternativ 1 Laxpudding serveras med skirat smör*
Alternativ 2 Pytt i panna serveras med stekt ägg och rödbetor
Dessert Persika med hallonsås*
Kvällsmat Ost- och skinkpaj serveras med grönsallad och dressing*
Lördag
Lunch Dillkött med morötter serveras med kokt potatis
Dessert Punschbägare
Kvällsmål Sillatårta*
Söndag Äpplets dag
Lunch Örtkryddad kotlettrad serveras med äppelgräddsås och kokt potatis
Dessert Kanel pannacotta serveras med äppelsås*
Kvällsmat Raggmunkar serveras med lingonsylt

Vecka 39, 26 september – 2 oktober

Måndag
Lunch Alternativ 1 Pannbiff med stekt lök serveras med kokt potatis*
Alternativ 2 Kycklinggryta smaksatt med dragon och syltlök serveras med kokt potatis
Dessert Jordgubbskräm*
Kvällsmat Pastagratäng med lite sting*
Tisdag
Lunch Alternativ 1 Laxfärsbiffar serveras med potatismos och skirat smör*
Alternativ 2 Stekt lunchkorv serveras med potatismos
Dessert Blåbärssoppa serveras med mandelbiskvier*
Kvällsmat Högsbosoppa serveras med smörgås*
Onsdag
Lunch Alternativ 1 Korvstroganoff serveras med kokt potatis*
Alternativ 2 Flygande Jacob serveras med ris
Dessert Aprikoskompott*
Kvällsmat Rökt skinka serveras med mimosasallad och kokt potatis
Torsdag
Lunch Alternativ 1 Broccoli och blomkålssoppa med serveraras med hembakat bröd*
Alternativ 2 Pasta med krämig ost- och skinksås
Dessert Äpplepaj serveras med vaniljsås*
Kvällsmat Silltallrik serveras med gräddfil, ägg och kokt potatis*
Fredag
Lunch Alternativ 1 Kålpudding serveras med gräddsås och kokt potatis*
Alternativ 2 Kryddiga kycklingklubbor serveras med gräddsås, kokt potatis och pressgurka
Dessert Chokladpudding med vispad grädde*
Kvällsmat Köttbullsmacka med rödbetssallad*
Lördag
Lunch Fiskgratäng smaksatt med hummer serveras med kokt potatis och räkor*
Dessert Glass med banan och maränger*
Kvällsmål Skinkfrestelse serveras med grönsallad*
Söndag
Lunch Kalkonstek serveras med purjolökspotatis och cidersås
Dessert Hallonmousse*
Kvällsmat Fyllda crêpes serveras med grönsallad*

Vecka 40, 3 – 9 oktober

Måndag
Lunch Alternativ 1 Pepparbiffar serveras med congacsås och kokt potatis*
Alternativ 2 Kryddkokt köttkorv serveras med kokt potatis och pepparrotssås*
Dessert Äpple kräm*
Kvällsmat Fläskpannkaka serveras med lingonsylt
Tisdag
Lunch Alternativ 1 Fiskgratäng smaksatt med senap och gräslök serveras med kokt potatis*
Alternativ 2 Viltkryddad köttgryta serveras med kokt potatis
Dessert Fruktsoppa serveras med mandelskorpa*
Kvällsmat Skånsk kålsoppa med morötter och potatis serveras med smörgås*
Onsdag
Lunch Alternativ 1 Wallenbergare serveras med gröna ärter, potatismos och skirat smör*
Alternativ 2 Stekt strömming serveras med potatismos och smör*
Dessert Körsbärskompott*
Kvällsmat Mannagrynskaka med russin och citron
Torsdag
Lunch Alternativ 1 Gulaschsoppa på färs serveras med crèmefraiche och bulle*
Alternativ 2 Raggmunkar med stekt fläsk
Dessert Morotskaka*
Kvällsmat Kokt wienerkorv serveras med bröd, mos och klassiska tillbehör
Fredag
Lunch Alternativ 1 Sjömansbiff serveras med ättiksgurka
Alternativ 2 Chili con carne serveras med bröd och ris*
Dessert Fruktsallad*
Kvällsmat Lax och spenatpaj serveras med dressing och sallad*
Lördag
Lunch Kalops serveras med kokt potatis och rödbetor
Dessert Citronfromage*
Kvällsmål Rotfruktsgratäng med kyckling serveras med grönsallad*
Söndag
Lunch Ugnsgratinerad kassler serveras med koktpotatis och svampsås
Dessert Glass med chokladsås och kex*
Kvällsmat Rabarberris*

Vecka 41, 10 – 16 oktober

Måndag
Lunch Alternativ 1 Äpple- och plommonspäckad köttfärslåda serveras med gräddsås och kokt potatis*
Alternativ 2 Kokt kyckling serveras med currysås och grönsaksris
Dessert Aprikoskräm*
Kvällsmat Makaronipudding med korv*
Tisdag
Lunch Alternativ 1 Panerad fisk med Smögen sås serveras med kokt potatis*
Alternativ 2 Brunabönor med stekt fläsk och kokt potatis
Dessert Nyponsoppa serveras med mandelbiskvier*
Kvällsmat Potatis och purjolökssoppa med sötpotatis serveras med smörgås*
Onsdag
Lunch Alternativ 1 Fetaost och tomatbiffar serveras med tzatziki och klyftpotatis*
Alternativ 2 Grönsaksbiffar serveras med tzatziki och klyftpotatis
Dessert Fruktkompott*
Kvällsmat Lax pytt serveras med kokt ägg och dilldressing*
Torsdag
Lunch Alternativ 1 Ärtsoppa med fläsk serveras med kavringsmögrås
Alternativ 2 Stekt falukorv serveras med stuvad makaroner*
Dessert Pannkakor serveras med grädde och sylt*
Kvällsmat Ugnsomelett serveras champinjonstuvning*
Fredag Räkmackans dag
Lunch Alternativ 1 Kåldolmar serveras med kokt potatis och sås
Alternativ 2 Kycklinggryta med mango serveras ris
Dessert Päron serveras med chokladmintgrädde*
Kvällsmat Räkmacka*
Lördag
Lunch Ugnsbakad laxfilé serveras med hollandaisesås och kokt potatis*
Dessert Lingonfromage*
Kvällsmål Janssonsfrestelse serveras med ägghalva*
Söndag
Lunch Fläskkarré serveras med rödkål kokt potatis, gräddsås och gelé
Dessert Glass med bärsås*
Kvällsmat Potatisbullar med bacon serveras med lingon och sallad*

Vecka 42, 17 – 23 oktober

Måndag
Lunch Alternativ 1 Persiljejärpar serveras med kokt potatis och sås*
Alternativ 2 Vårrullar serveras med currysås och ris
Dessert Päronkräm*
Kvällsmat Blomkål och potatislåda serveras med grönsallad*
Tisdag
Lunch Alternativ 1 Fiskgratäng smaksatt med citron och dill serveras med kokt potatis*
Alternativ 2 Korvgryta Forsell serveras med kokt potatis*
Dessert Saftsoppa serveras med mandelskorpa*
Kvällsmat Krämig svampsoppa serveras med smörgås*
Onsdag
Lunch Alternativ 1 Stekta revben med äppelsås och kokt potatis
Alternativ 2 Kalvfrikadeller serveras med kokt potatis och dillsås*
Dessert Drottningkräm*
Kvällsmat Pastrami och rostbiff serveras med potatisgratäng
Torsdag Måltidens dag
Förrätt Laxkanapé
Lunch Alternativ 1 Fisk och skaldjurssoppa serveras med aioli och hembakat bröd*
Alternativ 2 Kycklingfärsbiffar serveras med krämig tomatsås och klyftpotatis*
Dessert Hallon- och mangopaj under limetäcke serveras med vaniljsås*
Kvällsmat Köttbullar och potatismos serveras med lingonsylt*
Fredag
Lunch Alternativ 1 Rimmad oxbringa serveras med kokt potatis och pepparrotssås
Alternativ 2 Kokt torsk serveras med pepparrotssås och kokt potatis*
Dessert Fruktcocktail serveras med vispad grädde*
Kvällsmat Paj med skaldjur serveras med sallad och dressing
Lördag
Lunch Schnitzel serveras med stekt potatis och béarnaisesås
Dessert Chokladmousse*
Kvällsmål Laxtårta*
Söndag
Lunch Stekt kycklingbröst serveras med apelsinsås, kokt potatis och stekta grönsaker
Dessert Glassbägare*
Kvällsmat Risgrynsgröt med saftsås*

*Det alternativ som kosten grovpaté kan äta. Finns ingen markering serveras/skickas ett alternativ.
Med reservation för ev. ändringar.