Hem Tullkvarnsvägen 21

Tullkvarnsvägen 21

Kvalitetsupphandling i nytt vårdboende

Forenede Care kommer att driva det första privata äldreboendet i Krokom. Avtalet innebär drift och nybyggnation av särskilt boende där fastighetsbolaget Linköping Invest AB kommer att stå för byggnation och fastighetsdrift. Det särskilda boendet beräknas att tas i bruk våren 2023.

Första privata äldreboendet i Krokom

Inomhus och utomhusmiljö

Boendet byggs i området Kvarna, på norra sidan Indalsälven vid Hissmovallen, uppe på en kulle med utsikt mot fjällen. 60 platser erbjuds till äldre med somatisk sjukdom, demenssjukdom och/eller med kognitiv svikt. Arkitektur och inredning har ett genomtänkt val av färger, ljud och ljus utifrån forskning om miljöns betydelse för personer med demenssjukdom.

De gemensamma utrymmena i byggnaden är öppna, levande, överblickbara och blir naturliga mötesplatser. Boendet erbjuder rehab-rum/gym, aktivitetsrum/mötesrum samt behandlingsrum som kan nyttjas till exempel frisör, fotvård och ljusterapi. Möjlighet till ett övernattningsrum med WC och dusch.

Det finns balkonger i olika väderstreck och en takterrass med växthus. Trädgården erbjuder en berikande och varierad utemiljö för aktiviteter, vila, sommardjur, plantering, boulespel och mycket annat.

Vård och omsorg med omtanke

Verksamheten kommer att fyllas av kompetens, engagemang och kvalitet, måltider och matglädje, välfärdsteknik och mycket annat. Forenede Care inför sitt Leva Livet-koncept där den enskilde ges möjlighet att leva utifrån sina intressen och drömmar. Ett varierande aktivitetsutbud erbjuds utifrån behov, intressen och förmåga.

Uppdraget inkluderar hälso- och sjukvård med personal som undersköterskor, sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Personalteamet i övrigt består av verksamhetschef och biträdande verksamhetschef, Silviasystrar med specialistkunskap inom demens och Leva Livet-inspiratör/Aktivitetshandledare.

Kontakta oss på Forenede Care

Gäller dina frågor en specifik verksamhet kan du alltid vända dig direkt till dem.