Hem Tullkvarnsvägen 21

Tullkvarnsvägen 21

Det första privata äldreboendet i Krokom ligger i området Kvarna med utsikt mot fjällen. Nyöppnat våren 2023.

Kvalitetsupphandling i nytt vårdboende

Forenede Care driver det första privata äldreboendet i Krokoms kommun. Tullkvarnsvägen drivs i egen regi av Forenede Care.

Första privata äldreboendet i Krokom

Inomhus och utomhusmiljö

Boendet ligger i området Kvarna, på norra sidan Indalsälven vid Hissmovallen, uppe på en kulle med utsikt mot fjällen. 60 platser erbjuds till äldre med somatisk sjukdom, demenssjukdom och/eller med kognitiv svikt. Arkitektur och inredning har ett genomtänkt val av färger, ljud och ljus utifrån forskning om miljöns betydelse för personer med demenssjukdom.

De gemensamma utrymmena i byggnaden är öppna, levande, överblickbara och blir naturliga mötesplatser. Boendet erbjuder rehab-rum/gym, aktivitetsrum/mötesrum samt behandlingsrum som kan nyttjas till exempel frisör, fotvård och ljusterapi. Möjlighet till ett övernattningsrum med WC och dusch.

Det finns balkonger i olika väderstreck och en takterrass med växthus. Trädgården erbjuder en varierad utemiljö för aktiviteter, vila, sommardjur, plantering, boulespel och mycket annat.

Vård och omsorg med omtanke

På Tullkvarnsvägen står kvalitet för hyresgästerna i fokus. Verksamheten kommer att fyllas av kompetens och engagemang, måltider och matglädje, välfärdsteknik och mycket annat. Forenede Cares Leva Livet-koncept ger den enskilde möjlighet att leva utifrån sina intressen och drömmar. Ett varierande aktivitetsutbud erbjuds utifrån behov, intressen och förmåga.

Uppdraget inkluderar hälso- och sjukvård med personal som undersköterskor, sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Personalteamet i övrigt består av verksamhetschef och biträdande verksamhetschef, Silviasystrar med specialistkunskap inom demens och Leva Livet-inspiratör/Aktivitetshandledare.

Hjälp oss att bli bättre

Det är viktigt för oss att du är nöjd. Vi tar gärna emot synpunkter för att ständigt kunna förbättra och utveckla vårt sätt att arbeta. Forenede Care har tydliga rutiner för hur synpunkter och eventuella klagomål ska hanteras. Klicka här för att komma till synpunktsformuläret på sidan om vårt Kvalitetsarbete.

Vad kostar det att bo på Tullkvarnsvägen?

Oavsett om du väljer ett kommunalt eller ett privat äldreboende är kostnaden densamma. Kostnaden styrs av tre olika avgiftsdelar: hyra, omsorg, och måltider. För exakt uppgift behöver du kontakta en biståndshandläggare på Krokoms kommun.

Kontakt

Ewa Wänseth
Verksamhetschef
Tel. 079-099 82 00

Forenede Care Tullkvarnsvägen
Tullkvarnsvägen 21
835 32 Krokom

Enheter: 6
Lägenheter: 60

Lägenhet: 30 kvm med trinettkök och badrum med tvättpelare
Möbler: du möblerar och inreder själv din lägenhet
Säng: ingår
Larm: trygghetslarm
Telefon: möjlighet att koppla in
TV: möjlighet att koppla in
TV-licens: ingår
Hemförsäkring: tecknas av hyresgäst
Wifi: Ja

Kontakta oss på Forenede Care

Gäller dina frågor en specifik verksamhet kan du alltid vända dig direkt till dem.