Hem Neptunigatan 59

Neptunigatan 59

Nybyggt och modernt centralt i Gamla Varvsstaden med närheten till havet och gröna parker.

Neptunigatan 59 i Malmö

Nybyggt äldreboende med 54 lägenheter i centrala Malmö.

Här finns det gemensamma balkonger som ger utsikt mot stadens puls och havets lugn. Något för alla helt enkelt.

Precis som på våra andra äldreboende uppmuntrar den omtänksamma personalen till anpassade aktiviteter och hjälper dig hitta sätt att finna glädje i vardagen.

Vill du komma på besök och titta på våra nya fina lokaler? Fyll i formuläret nedanför så kontaktar vi dig så fort som möjligt.

Bild på boende Neptunigatan 59 i Malmö

Omsorg med omtanke

Leva Livet

Vi arbetar utifrån vår värdegrundsmodell och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dina vanor, intressen och drömmar. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Aktiviteterna är årstidsrelaterade och anpassade efter olika högtider och dina önskemål. Vi ser gärna att närstående och vänner deltar vid underhållning, utflykter, fester m.m.

God mat och dryck

Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många – dofter, smaker och gemenskap. Vi färdigställer maten som kommer från Dafgård och kokar potatis, pasta, ris, grönsaker samt gör sallad, tillbehör och efterrätt. Doften av lagad mat och ett trevligt dukat bord i lugn miljö ökar aptiten. Helger och högtider firar vi lite extra med mat & dryck.

Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ibland bakas det till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.

Personal

Neptunigatan 59 är bemannat dygnet runt med omvårdnadspersonal. Personalteamet består av undersköterskor, sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. I teamet finns även verksamhetschef och Leva Livet-inspiratör. En gång per vecka kommer läkare från vårdcentralen Borgen.

Ansvar, engagemang och omtanke är våra värdeord som fungerar ledstjärnor i vårt dagliga arbete. Vi trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet. Med detta skapar vi en trygg och trivsam gemenskap.

Du har en namngiven kontaktperson som tillsammans med dig och dina närstående sammanfattar dina behov och önskemål i en individuell genomförandeplan som regelbundet uppdateras.

Vi vill locka fram livsglädjen så att livet känns meningsfullt. Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan och genomsyras av grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv. Dina behov och önskemål tillgodoses så långt det är möjligt.

Vill du bo hos oss?

Välkommen att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi har det och hur du kan få en plats på Forenede Care Neptunigatan.

Hjälp oss att bli bättre

Det är viktigt för oss att du är nöjd. Vi tar gärna emot synpunkter för att ständigt kunna förbättra och utveckla vårt sätt att arbeta. Forenede Care har tydliga rutiner för hur synpunkter och eventuella klagomål ska hanteras. Klicka här för att komma till synpunktsformuläret på sidan om vårt Kvalitetsarbete.

Kontakt

Susanne Persson
Verksamhetschef
Tel: 0709–640 831

Adress

Forenede Care
Neptunigatan 59
211 18 Malmö

Iza Kaminska, gruppledare
0707–209 072

Åsa Grönqvist, sjuksköterska
040–161 399
0707–189 804

Helen Kroon Bernborg, arbetsterapeut
0707–194 017

Fyren 0790–998 370, 0790–998 372
Piren 0790–998 371

Enheter: 6
Lägenheter totalt: 54

På varje enhet finns gemensamt kök, matsal, dagrum och gemensamma balkonger. Förutom vår egen lilla trädgård med utsikt mot kanal har vi balkonger.

Lägenhet: ca 28-30 kvm med trinett samt badrum med dusch och toalett
Möbler: du möblerar och inreder själv din lägenhet
Säng: ingår
Larm: trygghetslarm
Telefon: möjlighet att koppla in
TV: möjlighet att koppla in
TV-licens: ingår
Hemförsäkring: tecknas av hyresgäst
WiFi finns

 Jag är stolt över att vara en del av det här nya boendet och att få bidra till valfriheten i Malmö. Det bästa är läget med närhet till både hav och stad. Du kan välja att sätta dig på den ena balkongen mot vattnet och lugnet eller så sätter du dig på framsidan och känner stadens puls. Här finns något för alla.

Regionchef Madelene Persson