Hem Råsvägen

Råsvägen

Ett nybyggt äldre- och demensboende med fina och tillgängliga utemiljöer med Svartån ett stenkast från huset.

Välkommen till Råsvägen

Råsvägen är ett nybyggt äldre- och demensboende som ligger naturskönt i ett villaområde och skogsbacke utmed Svartån. Det finns både avskilda innergårdar och större ytor i trädgården runt omkring där du kan röra dig mer fritt. Lokalerna är ljusa och luftiga med stora ytor för gemensamma aktiviteter. Till varje avdelning finns rymliga balkonger eller altaner.

På Råsvägen finns det 54 lägenheter i två våningar varav 36 lägenheter är avsedda för demensboende och 18 lägenheter för äldreboende. Totalt finns det sex avdelningar med nio lägenheter per avdelning. Varje avdelning har ett gemensamt vardagsrum och kök.

Lägenheterna är ca 33 kvadratmeter och fyra lägenheter är större med möjlighet för parboende. Lägenheterna är ljusa och trevliga med fransk balkong, pentry och fina ytmaterial. Badrummen är väl tilltagna med höj- och sänkbara handfat och toalettsits samt egen tvättmaskin.

På entréplan finns det en härlig samlingssal med dubbel takhöjd för aktiviteter och ett litet café. Verksamheten har också ett SPA med badkar och lokaler för hår- och fotvård samt träningsrum.

Framför huset finns det en damm med fontän som är lättillgänglig med trädäck runt hela dammen. På baksidan är utemiljön fint planerad med gångvägar och två paviljonger där man kan njuta av att vara ute även när vädret är sämre.

Mat & Dryck

Råsvägen har ett eget tillagningskök som lagar all mat för verksamheten.

Vi ser måltiden som ett viktigt tillfälle till social samvaro och vi skapar en miljö som är inbjudande och trevlig. Stor vikt läggs vid dukning och uppläggning av maten. Vi erbjuder frukost, lunch och middag samt mellanmål och du väljer själv när och var du vill äta dina måltider.

Verksamheten har ett kostråd där boenderepresentanter och verksamhetens kostombud samlas för att gå igenom synpunkter och förslag för verksamhetens kost och måltidssituation. Även närstående kan bjudas in till kostrådet om intresse finns.

Aktiviteter

Vår ambition är att skapa förutsättningar för de boende att kunna njuta av livet varje dag och skapa en meningsfull vardag. Ansvarig för aktiviteterna i verksamheten är Aktivitetscoachen vilken planerar och genomför aktiviteter tillsammans med de boede.

Bemanning

Verksamheten är bemannad med undersköterskor dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns. Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses med sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt samt av arbetsterapeuter och fysioterapeuter efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via vårdcentral i samarbete med landstinget.

Hjälp oss att bli bättre

Det är viktigt för oss att du är nöjd. Vi tar gärna emot synpunkter för att ständigt kunna förbättra och utveckla vårt sätt att arbeta. Forenede Care har tydliga rutiner för hur synpunkter och eventuella klagomål ska hanteras. Klicka här för att komma till synpunktsformuläret på sidan om vårt Kvalitetsarbete.

Kontakt

Susanne Rosell
Verksamhetschef
Tel: 0722-44 04 86

Forenede Care Råsvägen
Råsvägen 4
573 37 Tranås

Samordnare 0722–14 27 02
Sjuksköterska 0722–12 19 48
Sjuksköterska 0722–12 94 37
Körsnären 0722–30 09 41
Gesällen 0722–30 02 89
Sömmerskan 0722–30 09 24
Buntmakaren 0722–34 01 12
Garvaren 0722–30 01 62
Skinnberedaren 0722–30 06 80
Fax 010–150 35 91

Inriktning
Äldreboende
Demensboende
Eget tillagningskök