Hem Solglimman

Solglimman

Ett hemtrevligt vård- och omsorgsboende med engagerad personal i Glimåkra.

Välkommen till Solglimman

Solglimman är ett vård- och omsorgsboende för personer med demenssjukdom eller omvårdnadsbehov. Vi erbjuder även korttidsplatser för personer med rehabiliteringsbehov.

Solglimman har totalt 25 lägenheter om 36 kvadratmeter fördelat på tre våningar. Varje våning har ett gemensamt kök och dagrum. Utomhusmiljön är trevlig och varje avdelning har uteplatser/balkonger med trädgårdsmöbler och odlingar på sommaren.

Aktiviteter

Vår ambition är att skapa förutsättningar för de boende att kunna njuta av livet varje dag och skapa en meningsfull vardag. Ansvarig för aktiviteterna i verksamheten är Aktivitetscoachen vilken planerar och genomför aktiviteter tillsammans med de boende.

Mat & Dryck

Vi ser måltiden som ett viktigt tillfälle till social samvaro och vi skapar en miljö som är inbjudande och trevlig. Stor vikt läggs vid dukning och uppläggning av maten. Vi erbjuder frukost, lunch och middag samt mellanmål och du väljer själv när och var du vill äta dina måltider.

Bemanning

Verksamheten är bemannad med undersköterskor dygnet runt för att kunna tillgodose de omvårdnadsbehov som finns. Hälso- och sjukvårdsinsatser tillgodoses med sjuksköterskor som finns tillgängliga dygnet runt samt av arbetsterapeuter och fysioterapeuter efter behov. Läkarinsatser tillgodoses via Knislinge vårdcentral i samarbete med landstinget.

”Solglimman har en mycket duktig personalstyrka och ett trevligt äldreboende. Som anhörig känner vi oss mycket trygga och vet att vår mor får den bästa möjliga omvårdnad. Tusen tack! Hoppas att ni framför detta till personalen på golvet.”

Hjälp oss att bli bättre

Det är viktigt för oss att du är nöjd. Vi tar gärna emot synpunkter för att ständigt kunna förbättra och utveckla vårt sätt att arbeta. Forenede Care har tydliga rutiner för hur synpunkter och eventuella klagomål ska hanteras. Klicka här för att komma till synpunktsformuläret på sidan om vårt Kvalitetsarbete.

Kontakt

Michaela Brolin
Verksamhetschef
Tel: 0767-77 01 12

Forenede Care Solglimman
Ågagatan 11
289 46 Glimåkra

Samordnare 044-449 96
Sjuksköterska 044-449 95
Plan 1 044-449 91
Plan 2 044-449 92
Plan 3 044-449 93

Inriktning
Äldreboende
Demensboende
Korttidsboende