Hem Storängen, Tallgården/Gläntan

Storängen, Tallgården/Gläntan

Vackert beläget i utkanten av centrala Söderköping. Inriktning/profil djur och hälsa.

Välkommen till Storängen, Tallgården/Gläntan

Tallgården och Gläntan är ett särskilt boende beläget på Storängsområdet i utkanten av centrala Söderköping. På Tallgården och Gläntan finns det totalt 36 lägenheter. Här möter du engagerad och kompetent personal med stora hjärtan.

Individanpassad omsorg

Tallgården och Gläntan sitter ihop och har vardera 18 lägenheter fördelat på två plan per hus. 12 av lägenheterna på Gläntan är avsedda för korttidsvård.
Avdelningarna har gemensamma kök, matrum, sällskapsrum och balkonger medan nedre plan har uteplatser med solskydd. Vi använder vår trädgård till både aktiviteter och avkoppling när vädret tillåter.
På Storängsområdet finns även Dalgården med 32 lägenheter varav 16 är avsedda för personer med demenssjukdom. Läs mer om Dalgården här.
Totalt har verksamheterna på Storängen 68 lägenheter, fördelat på tre hus (Tallgården, Gläntan och Dalgården).

Aktiviteter

Varje avdelning har en Aktivitetsansvarig som planerar och genomför aktiviteter utifrån intressen och önskemål från våra boenden. Du ska kunna fortsätta med dina intressen för en meningsfull och glädjefylld vardag. Vi uppmuntrar till utevistelse och vardagliga promenader. Musik i alla former är uppskattat och varannan vecka besöker en sånggrupp oss. Kyrkan kommer regelbundet till Dalgården.

Måltider och matglädje

Måltider och fika är en höjdpunkt för många. Måltiden ska vara god, vällagad och näringsrik och även en värdefull stund av gemenskap. Vi får maten från vårt tillagningskök i Norrköping. Frukost, mellanmål och fika gör vi själva på avdelningarna. Menyer är säsongsanpassade och helger och högtider uppmärksammar vi lite extra.

Vård och omsorg

Vår utgångspunkt är dina önskemål och behov där din livshistoria och genomförandeplan är grunden tillsammans med din kontaktman. Kontaktmannen är en utsedd undersköterska med ansvar för dig och som underlättar vid kontakt med anhöriga eller annan närstående. Du får en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som ansvarar för din hälsosituation i samråd med läkare.

Kontakt

Tommy Andersson
Verksamhetschef
Tel: 0121-150 10
E-post: t.andersson@forenedecare.se

Forenede Care
Storängen Tallgården/Gläntan
Storängsparken 19
614 32 Söderköping

Samordnare 070–308 05 19
Sjuksköterska Gläntan 0768-78 01 19
Sjuksköterska Tallgården 0702-41 56 01
Gläntan 0121-150 68
Tallgården 0121-150 64

Fakta

Lägenheter: 36
Avdelningar: 3
Inriktning: Omvårdnad (24) Korttid (12)
Driftsform: Entreprenad

Lägenhet: med kyl, kokplatta och modernt badrum. En höj- och sänkbar säng med madrass ingår. Du möblerar själv din lägenhet. Trygghetslarm finns. Wi-fi.