Hem Vifolkagården

Vifolkagården

Ett vårdboende i natursköna Mantorp med kök och restaurang.

På uppdrag av Mjölby kommun driver Forenede Care Vifolkagården.

Vifolkagården är ett särskilt boende som ligger naturskönt i Mantorp mellan Mjölby och Linköping. På boendet finns omvårdnadsplatser, demensenhet, korttidsplatser, hemtjänstverksamhet samt kök och restaurang som lagar maten till oss.

Forenede Care äldreboende

Välkommen till oss!

Inomhus och utomhusmiljö

Vifolkagården har 46 lägenheter som är fördelade på fem enheter med fem och tio lägenheter. Fyra enheter erbjuder omsorgsplatser och en enhet erbjuder plats till dig med demenssjukdom. Två lägenheter är korttidsplatser för omvårdnadsbehov en kortare period.
Lägenheterna varierar i storlek, från ca 30 kvm till 65 kvm, alla med kök eller pentry. De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats.
Varje avdelning har gemensamt kök, matsal och vardagsrum. Det finns en stor gemensamhetslokal där vi har fester och samlas till andra arrangemang.
Närområdet erbjuder en fin utemiljö för promenader och utevistelse.

Leva Livet

Vi arbetar utifrån vår värdegrundsmodell och Leva Livet-koncept som stödjer dig till en meningsfull dag utifrån dina vanor och intressen. Du ska kunna behålla dina intressen, hitta nya intressen och erbjudas aktiviteter som skänker välbefinnande och livskvalitet, stimulans och glädje. Vi erbjuder såväl gemensamma som individuella aktiviteter. Aktiviteterna är årstidsrelaterade och anpassade efter olika högtider och dina önskemål. Dina närstående och vänner är varmt välkomna att delta vid underhållning, utflykter, fester med mera.

Måltider & matglädje

Maten lagas omsorgsfullt varje dag av kockar på plats i Vifolkagårdens restaurangkök. Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i klassisk svensk husmanskost och tar även intryck av smakupplevelser från hela världen. Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många – dofter, smaker och gemenskap. Helger och högtider firar vi med mat och dryck. Nybakat till fikat både doftar och smakar ljuvligt. Du väljer var du vill äta dina måltider; i lägenheten, i den gemensamma matsalen eller i restaurangen.

Vård och omsorg

Vården och omsorgen präglas av en helhetssyn på människan med grundtanken att alla har förmåga att själva välja hur de vill leva sitt liv. Vi erbjuder den hjälp, stöd och service du är i behov av enligt dina önskemål.
Personalen på Vifolkagården har kompetens och engagemang för att kunna erbjuda en trygg vård och omsorg.
Ansvar, engagemang och omtanke är våra värdeord som leder oss i det dagliga arbetet.
Personalteamet består av verksamhetschef, sjuksköterska, undersköterskor, gruppledare, Leva Livet-inspiratör, undersköterskor med specialistkompetens inom demens och vårdbiträden. Vifolkagården är bemannat dygnet runt med omvårdnadspersonal. Sjuksköterska finns på plats dagtid måndag till fredag. På vardagar finns även arbetsterapeut och sjukgymnast hos oss. Till varje boende finns en läkare kopplad från Region Östergötland som kommer varannan vecka. Kvälls-, natt- och helgtid finns tillgång till både joursjuksköterska och jourläkare.
Du har en kontaktperson som har lite extra ansvar för dig, dina behov och önskemål. Kontaktpersonen kan även vara en länk till dina närstående. Tillsammans sammanfattar vi detta i en genomförandeplan som regelbundet uppdateras.

Kontakt

Karin Olsson
Verksamhetschef
Tel: 010-234 56 63

Forenede Care Vifolkagården
Hemvägen 3
595 58 Mantorp

Samordnare 0790-99 83 92

Avd Högalid: 010-23 45 690
Avd Björhhaga: 010-23 45 679
Avd Rosenhill: 010-23 45 662
Avd Solvik: 010-23 45 658
Avd Solgläntan: 010-23 45 654

Restaurang: 0707-84 40 74