Hem Äldreomsorg Mat och måltider

Måltider är mer
än bara mat

Hos Forenede Care serverar vi dagligen tusentals goda, näringsriktiga och för framtiden hållbara måltider – där varje måltid ska göra skillnad och vara en värdefull stund av gemenskap utifrån varje unik människas önskemål och förutsättningar.

Helhetsperspektiv

Mat är ett av livets stora glädjeämnen och det ska vara en höjdpunkt att se fram emot. Förutom att mat ger oss den energi och näring vi behöver för att hålla oss vid god hälsa, har den även stor betydelse för vår livskvalitet. Stunder med gemenskap och trivsel ökar ofta aptit och matglädje. Måltider är mer än bara mat och därför blir helhetsperspektivet mycket viktigt. Maten och måltiderna är en integrerad del av vård och omsorg som är en viktig del i Forenede Cares kärnverksamhet. Med vår kunskap skapar vi en helhet med måltidspusslet för våra kunder.

Måltiden ska vara en glädjekälla

Maten får höga betyg hos oss och på boendena bjuder vi på både öl och vin till helgens middag. Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i svensk husmanskost men tar även intryck av smakupplevelser från hela världen.
Planering, näringsrekommendationer och livsmedelshantering kryddar vi med stora nypor matglädje. Välkommen till bords och smaklig måltid!