Öster Mälarstrand kök & restaurang

Lunch på Öster Mälarstrand

Välkommen att äta en hemlagad god lunch.
Lunch 90 kr inkl. måltidsdryck eller vatten. Dessert 20 kr. Lunch avhämtning 85 kr.

Restaurangen är öppen måndag-söndag kl. 8-15. Lunch kl. 11.30-14.00.

Välkommen till bords och smaklig måltid!

Vegetarisk kost samt specialkost finns Med reservation för ändringar. Vegetarisk kost samt specialkost finns att beställa.

Vecka 24

Veckans alternativ: Rostbiffsallad med pasta, syltlök, rostad lök och vitlöksdressing
Veckans vegetariska alternativ: Quornsallad med pasta och vitlöksdressing

Måndag 9/6
Chili con carne med ris/kokt potatis och gräddfil
Dessert: Skogsbärskompott
Middag: Ugnspannkaka med grädde och sylt
Tisdag 10/6
Stekt fläsk med raggmunk och lingon
Dessert: Aprikoskräm
Middag: Laxpudding med smält smör
Onsdag 11/6
Stekt falukorv med potatismos och gurkmajonnäs
Dessert: Äppelkräm med mjölk
Middag: Broccolisoppa med bröd
Torsdag 12/6
Lasagne med pizzasallad
Dessert: Fruktcocktail med grädde
Middag: Köttbullar med kokt potatis och rödbetssallad
Fredag 13/6
Pocherad torsk med potatismos, vitvinssås och gröna ärtor
Dessert: Hallon och jordgubbspaj med vaniljsås
Middag: Kycklingpaj med sallad och dressing
Lördag 14/6
Pannbiff med kokt potatis, stekt lök, gräddsås, lingon och pressgurka
Dessert: Vaniljglass med chokladsås och maränger
Middag: Gräddstuvad pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
Söndag 15/6
Helstekt kotlettrad med kokt potatis, gräddsås och äppelmos
Dessert: Passionsfruktmousse
Middag: Janssons frestelse med ägg och bröd

Vecka 25

Veckans alternativ: Ost och skinksallad med pasta och Rhode Island dressing
Veckans vegetariska alternativ: Haloumisallad med pasta och vitlöksdressing

Måndag 16/6
Biffstroganoff med ris/kokt potatis och lingon
Dessert: Björnbärskräm med mjölk
Tisdag 17/6
Stekt panerad fisk med potatismos, tartarsås och gröna ärtor
Dessert: Nyponsoppa med grädde
Onsdag 18/6
Köttbullar med potatismos, gräddsås, lingon och pressgurka
Dessert: Persika halva med grädde
Torsdag 19/6
Ärtsoppa med bröd, pannkaka, sylt och grädde
Fredag 20/6 Midsommarafton
Sill lunch med kokt färskpotatis, gräddfil, rödlök, ägghalva, knäckebröd och ost
Dessert: Jordgubbstårta
Lördag 21/6 Midsommardagen
Rostbiff med krämig potatissallad och sallad
Dessert: Hallonmousse
Söndag 22/6
Marinerad kycklingfilé, klyftpotatis, brysselkål och bearnaisesås
Dessert Citronfromage

Vecka 26

Måndag 23/6
Lunch: Köttfärssås med pasta/kokt potatis
Dessert: Hallonkräm med mjölk
Middag: Ost & skinkpaj med sallad och dressing
Tisdag 24/6
Lunch: Stekt fläsk med löksås, kokt potatis och lingon
Dessert: Rabarberkompott
Middag: Potatisbullar med bacon och lingonsylt
Onsdag 25/6
Lunch: Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och lingon
Dessert: Fruktsallad med grädde
Middag: Kycklinggryta med kokt potatis
Torsdag 26/6
Lunch: Chorizo med potatismos, rostad lök, gurkmajonnäs
Dessert: Chokladpudding med grädde
Middag: Tomatsoppa med bröd och crème fraiche
Fredag 27/6
Lunch: Schnitzel med rostad potatis, gröna ärtor, bearnaisesås och kapris
Dessert: Ägglikörmousse
Middag: Landgångsbröd med sallad, köttbullar, smörgåsgurka och rödbetssallad
Lördag 28/6
Lunch: Kall lax med potatismos, pressgurka och romsås
Dessert: Hallonsorbet
Middag: Bondomelett med sallad och dressing
Söndag 29/6
Söndagsstek med kokt potatis, örtsås, gelé och pressgurka
Dessert: Ostkaka med sylt och grädde
Middag: Silltallrik med kokt färskpotatis, gräddfil och ägg

Vecka 27

Veckans alternativ: Pastasallad med räkor, ägg och vitlöksdressing
Veckans vegetariska alternativ: Blomkål och broccolipaj med vitlöksdressing

Måndag
30/6
Lunch: Korv med potatismos, gurkmajonnäs, rostad lök
Dessert: Äppelkräm med mjölk
Tisdag 1/7
Lunch: Stekt panerad fisk med potatismos, gröna ärtor och remouladsås
Dessert: Päronhalva med grädde
Onsdag 2/7
Lunch: Gräddstuvad pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
Dessert: Jordgubbskräm med mjölk
Torsdag 3/7
Lunch: Ärtsoppa med bröd, pannkaka med sylt och grädde
Dessert:
Fredag 4/7
Lunch: Flankstek med kokt färskpotatis, tomatsallad, och vitlöksdressing
Dessert: Morotskaka
Lördag 5/7
Lunch: Marinerad kycklingfilé med klyftpotatis, brysselkål och örtsås
Dessert: Chokladmousse med grädde
Söndag 6/7
Lunch: Kokt torsk med kokt färskpotatis, vitvinssås och gröna ärtor
Dessert: Kladdkaka med grädde

Kontakt

Öster Mälarstrand kök & restaurang
Najadgatan 1
723 57 Västerås

Telefon: 072 255 51 78