Meny
Centralt äldreboende med närhet till både stadens utbud och Stångån.
Välkommen till bords!
Måltiden ska vara en glädjekälla, njutning och gemenskap. Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i klassisk svensk husmanskost men tar även intryck av smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi med mat och dryck.
Meny
Vecka 47
Måndag 17/11
Lunch: Rimmad fläskbog med rotmos och senapssås
Dessert: Kräm och mjölk
Middag: Fläskpannkaka med lingonsylt
Tisdag 18/11
Lunch: Stekt strömming och potatismos, pressgurka och lingonsylt
Dessert: Citronfromage
Middag: Örtkalkon med potatis, röd pestosås
Onsdag 19/11
Lunch: Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
Dessert: Kanelstekta äpplen, glass
Middag: Tacobiffar med klyftpotatis och vitlökssås
Torsdag 20/11
Lunch: Potatis och purjolökssoppa och hembakat bröd
Dessert: Fattiga riddare, sylt och grädde
Middag: Kökets val
Fredag 21/11
Lunch: Kasslergryta med ris/potatis och sallad
Dessert: Blåbärssoppa med grädde
Middag: Laxpudding med skirat smör och gröna ärtor.
Lördag 22/11
Lunch: Kyckling dillfrikassé med kokt potatis, kokta grönsaker
Dessert: Fruktcocktail med grädde
Middag: Korv stroganoff med ris/potatis och sallad
Söndag 23/11
Lunch: Fiskgryta med kokt potatis, och kokta grönsaker
Dessert: Glass med topping
Middag: Köttbullar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Vecka 48
Måndag 24/11
Lunch: Kålpudding med gräddsås, potatis kokta grönsaker och lingonsylt
Dessert: Kräm och mjölk
Middag: Bondomelett och sallad
Tisdag 25/11
Lunch: Levergryta med potatis och grönsaker
Dessert: Jordgubbsmousse
Middag: Kalvsylta med potatis och rödbetssallad
Onsdag 26/11
Lunch: Rödspätta med citronmajonnäs, potatis och gröna ärtor
Dessert: Rabarberkompott med grädde
Middag: Risgrynsgröt med smörgås
Torsdag 27/11
Lunch: Gul linssoppa med hembakat bröd
Dessert: Paj med vaniljsås
Middag: Potatisbullar med bacon och lingonsylt
Fredag 28/11
Lunch: Lasagne med sallad
Dessert: Blåbärssoppa med vispgrädde
Middag: Crêpes med ost och skinkstuvning sallad
Lördag 29/11
Kalops med potatis och rödbetor
Dessert: Persikahalvor med grädde
Middag: Grillkorv med potatissallad
Söndag 30/11
Nötstek med gräddsås, potatis, svartvinbärsgelé och grönsaker
Dessert: Glass med topping
Middag: Fisk med pepparrotssås, potatis och grönsaker
Lunch kl. 12:00
Kvällsmat kl. 17:00
Vegetarisk kost samt specialkost finns att beställa.
Med reservation för ändringar.