Meny
Centralt äldreboende med närhet till både stadens utbud och Stångån.
Välkommen till bords!
Måltiden ska vara en glädjekälla, njutning och gemenskap. Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i klassisk svensk husmanskost men tar även intryck av smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi med mat och dryck.
Meny
Vecka 46
Fredag 14/11
Lunch: Köttfärssås med spagetti/potatis och sallad
Dessert: Pannacotta
Middag: Nuggets med pommes, vitlökssås, sallad
Lördag 15/11
Lunch: Torskbiffar med potatis, citronsås och grönsaker
Dessert: Päronhalvor med grädde
Middag: Kalvfärsbiffar, potatis, gräddsås, grönsaker
Söndag 16/11
Lunch: Pepparrots köttgryta med potatis och grönsaker
Dessert: Glass med topping
Middag: Kycklingpaj med sallad
Vecka 47
Måndag 17/11
Lunch: Rimmad fläskbog med rotmos och senapssås
Dessert: Kräm och mjölk
Middag: Fläskpannkaka med lingonsylt
Tisdag 18/11
Lunch: Stekt strömming och potatismos, pressgurka och lingonsylt
Dessert: Citronfromage
Middag: Örtkalkon med potatis, röd pestosås
Onsdag 19/11
Lunch: Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
Dessert: Kanelstekta äpplen, glass
Middag: Tacobiffar med klyftpotatis och vitlökssås
Torsdag 20/11
Lunch: Potatis och purjolökssoppa och hembakat bröd
Dessert: Fattiga riddare, sylt och grädde
Middag: Kökets val
Fredag 21/11
Lunch: Kasslergryta med ris/potatis och sallad
Dessert: Blåbärssoppa med grädde
Middag: Laxpudding med skirat smör och gröna ärtor.
Lördag 22/11
Lunch: Kyckling dillfrikassé med kokt potatis, kokta grönsaker
Dessert: Fruktcocktail med grädde
Middag: Korv stroganoff med ris/potatis och sallad
Söndag 23/11
Lunch: Fiskgryta med kokt potatis, och kokta grönsaker
Dessert: Glass med topping
Middag: Köttbullar med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
Lunch kl. 12:00
Kvällsmat kl. 17:00
Vegetarisk kost samt specialkost finns att beställa.
Med reservation för ändringar.