Meny
Centralt äldreboende med närhet till både stadens utbud och Stångån.
Välkommen till bords!
Måltiden ska vara en glädjekälla, njutning och gemenskap. Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i klassisk svensk husmanskost men tar även intryck av smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi med mat och dryck.
Meny
Vecka 49
Måndag 1/12
Lunch: Stekt falukorv med stuvade makaroner och grönsaker
Dessert: Chokladpudding med grädde
Middag: Broccoligratäng med smörgås
Tisdag 2/12
Lunch:Panerad fisk med remouladsås, kokt potatis och rårivna morötter
Dessert: Cheesecake
Middag: Grönsaksbiffar med potatisklyftor och vitlökssås
Onsdag 3/12
Lunch: med kokt potatis, gräddsås, lingon och rårivna morötter
Dessert: Kräm med mjölk
Middag: Mannagrynsgröt med saftsoppa och smörgås
Torsdag 4/12
Lunch: Ärtsoppa med hembakat bröd
Dessert: Pannkakor med sylt och grädde
Middag: Kyckling Alfredo med potatis och kokta grönsaker
Fredag 5/12
Lunch: Persiljejärpar med kokt potatis, gräddsås och inlagd gurka
Dessert: Fruktsoppa med grädde
Middag: Kassler med potatis och mimosasallad
Lördag 6/12
Lunch: Kokt lax med potatis, vitvinssås och gröna ärtor
Dessert: Persikohalvor med grädde
Middag: Flygande Jakob med ris eller kokt potatis och sallad
Söndag 7/12
Lunch: Fläsk köttgryta med kokt potatis och dragonsås
Dessert: Glass med topping
Middag: Chilli con carne med kokt potatis och sallad
Vecka 50
Måndag 8/12
Lunch: Kroppkakor med skirat smör, lingonsylt och sallad
Dessert: Kräm med mjölk
Middag: Köttkorv med senapssås, potatis och sallad
Tisdag 9/12
Lunch: Oxbringa med rotmos, senap och rårivna morötter
Dessert: Citronfromage
Middag: Salamipizza med vitkålssallad
Onsdag 10/12 Nobeldagen
Förrätt – Sparrissoppa med smördegssnittar
Varmrätt – Fläskfilé med potatisgratäng, rödvinssås och brytbönor
Dessert: – Limekeypaj
Middag: Köttbullesmörgås med rödbetssallad
Torsdag 11/12
Lunch: Fisksoppa med hembakat bröd
Dessert: Ostkaka med jordgubbssylt och grädde
Middag: Oxpyttipanna med stekt ägg och rödbetor
Fredag 12/12
Lunch: Panerad kyckling med bearnaisesås, klyftpotatis och sallad med äpple
Dessert: Nyponsoppa med vispgrädde
Middag: Ost och skinkpaj med sallad
Lördag 13/12
Lunch: Biff à la Lindström med gräddsås, lingon och rårivna morötter
Dessert: Fruktcocktail med grädde
Middag: Kokt fisk med ägg, potatis, persiljesås och gröna ärtor
Söndag 14/12
Lunch: Köttgryta med pepparrot, potatis och grönsaker
Dessert: Glass med topping
Middag: Nötstek med potatis, gräddsås, svarta vinbärsgelé och rödbetor
Lunch kl. 12:00
Kvällsmat kl. 17:00
Vegetarisk kost samt specialkost finns att beställa.
Med reservation för ändringar.