Meny

Centralt äldreboende med närhet till både stadens utbud och Stångån.

Välkommen till bords!

Måltiden ska vara en glädjekälla, njutning och gemenskap. Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i klassisk svensk husmanskost men tar även intryck av smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi med mat och dryck.

Meny

Vecka 18

Måndag 28/4
Lunch: Fiskgratäng med ärtor
Dessert: Kräm med gräddmjölk
Kvällsmat: Pytt Bellman med stekt ägg och rödbetor
Tisdag 29/4
Lunch: Persiljejärpar med kokt potatis, gräddsås och inlagd gurka
Dessert: Mandarinklyftor med vispgrädde
Kvällsmat: Kalvsylta med kokt potatis och rödbetor
Onsdag 30/4
Valborg Lunch: Spenatsoppa med ägghalva hembakat bröd, smör och ost
Dessert: Ostkaka med vispgrädde och sylt
Kvällsmat: Kycklinggryta Alfredo med pasta och grönsaker
Torsdag 1/5
Lunch: Korv Stroganoff med ris/potatis och grönsaker
Dessert: Kladdkaka med vispgrädde
Kvällsmat: Makaronpudding med skirat smör och sallad
Fredag 2/5
Lunch: Stekt fläsk med löksås
Dessert: Nyponsoppa med vispgrädde och biskvier
Kvällsmat: Kycklingpaj med sallad
Lördag 3/5
Lunch: Laxpudding med skirat smör och grönsaker
Dessert: Persikahalva med vispgrädde
Kvällsmat: Oxbringa med kokt potatis och pepparrotssås
Söndag 4/5
Lunch: Kåldolmar med kokt potatis, gräddsås och grönsaker
Dessert: Glass med topping
Kvällsmat: Janssons frestelse med ägghalva

Vecka 19

Måndag 5/5
Lunch: Kokt sparris med persiljesås, potatis och rivna morötter
Dessert: Kräm med gräddmjölk
Kvällsmat: Köttfärsbiffar med rotfruktsgratäng
Tisdag 6/5
Lunch: Raggmunk med stekt fläsk, lingonsylt
Dessert: Varm ananas med glass
Kvällsmat: Varm smörgås med sallad
Onsdag 7/5
Lunch: Röd linssoppa med kokosmjölk, hembakat bröd, smör och ost
Dessert: Paj med tillbehör
Kvällsmat: Bakpotatis med skinkröra
Torsdag 8/5
Lunch: Spagetti/potatis med köttfärssås, sallad
Dessert: Kompott med gräddmjölk
Kvällsmat: Broccoligratäng med ädelost, sallad och smörgås
Fredag 9/5
Lunch: Köttkorv med kokt potatis, senapssås och grönsaker
Dessert: Äppelklyftor med vaniljsås
Kvällsmat: Chicken nuggets med pommes frites, currydressing och sallad
Lördag 10/5
Lunch: Torskbiffar med kokt potatis, remouladsås och ärtor
Dessert: Fruktcoctail med vispgrädde
Kvällsmat: Skinkstek med kokt potatis, gräddsås och grönsaker
Söndag 11/5
Lunch: Kycklinggryta med citron och rosmarin kokt potatis och grönsaker
Dessert: Glass med topping
Kvällsmat: Potatisbullar med stekt bacon

Lunch kl. 12:00
Middag kl. 17:30


Vegetarisk kost samt specialkost finns att beställa.

Med reservation för ändringar.