Meny

Centralt äldreboende med närhet till både stadens utbud och Stångån.

Välkommen till bords!

Måltiden ska vara en glädjekälla, njutning och gemenskap. Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i klassisk svensk husmanskost men tar även intryck av smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi med mat och dryck.

Meny

Vecka 37

Måndag 9/9
Lunch: Kokt fisk med ägg och dillsås, kokt potatis och grönsaker
Dessert: Nyponsoppa med mandelbiskvier och vispgrädde
Kvällsmat: Risgrynspudding med sylt och smörgås

Tisdag 10/9
Lunch: Spagetti/potatis med köttfärssås, grönsaker
Dessert: Hallonsorbet
Kvällsmat: Ostomelett med sallad och smörgås

Onsdag 11/9
Lunch: Potatis/purjolökssoppa, hembakat bröd, smör och ost
Dessert: Paj med tillbehör
Kvällsmat: Gratinerade crêpes, sallad

Torsdag 12/9
Lunch: Grillad kyckling med potatisklyftor, grönsaker
Dessert: Inlagda mandariner med vispgrädde
Kvällsmat: Matjessill med kokt potatis och brynt smör, ägghalva

Fredag 13/9
Lunch: Stekt falukorv med kokt potatis och stuvad vitkål
Dessert: Smörstekta rabarber med vaniljvisp
Kvällsmat: Skinkpaj med sallad och smörgås

Lördag 14/9
Lunch: Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och grönsaker
Dessert: Prinsessbakelse
Kvällsmat: Örtkalkon med rödvinssås och potatisgratäng

Söndag 15/9
Lunch: kokt lax med citronsås, kokt potatis och ärtor
Dessert: Glass med chokladsås och maränger
Kvällsmat: Fläskfilégryta med kokt potatis och grönsaker


Vegetarisk kost samt specialkost finns att beställa.

Med reservation för ändringar.