Meny

Centralt äldreboende med närhet till både stadens utbud och Stångån.

Välkommen till bords!

Måltiden ska vara en glädjekälla, njutning och gemenskap. Vi arbetar utifrån en matfilosofi som har sin grund i klassisk svensk husmanskost men tar även intryck av smakupplevelser från hela världen. Helger och högtider firar vi med mat och dryck.

Meny

Vecka 25

Måndag 16/6
Lunch: Stekt fläsk med löksås, kokt potatis
Dessert: Hallonmousse med bär
Kvällsmat: Kokt köttkorv, senapssås, potatis, grönsaker
Tisdag 17/6
Lunch: Hemgjord pyttipanna, stekt ägg, rödbetor
Dessert: Fruktkompott med grädde
Kvällsmat: Potatisbullar, bacon, lingonsylt
Onsdag 18/6
Lunch: Ärtsoppa
Dessert: Pannkakor, grädde, sylt
Kvällsmat: Sill, kokt potatis, gräslök, gräddfil
Torsdag 19/6
Lunch: Pankopanerad kycklingfilé, aioli samt rostad potatis
Dessert: Äppelkräm med kanelgrädde
Kvällsmat: Risgrynsgröt med saftsoppa
Fredag 20/6 Midsommarafton
Lunch: Midsommartallrik (kokt färskpotatis, gräslök, gräddfil, ägghalva, varmrökt lax, matjessill, västkustsill, löksill)
Dryck: Vatten, saft, lättöl, vin, snaps
Dessert: Hembakad jordgubbstårta serveras med kaffe
Kvällsmat: Västerbottenpaj, sallad serveras med hembakat bröd
Lördag 21/6 Midsommardagen
Lunch: Ugnsbakad lax, hollandaisesås, kokt potatis, citron, dill
Dessert: Färska jordgubbar med glass
Kvällsmat: Köttbullar, gräddsås, lingon samt kokt potatis
Söndag 22/6
Lunch: Nötstek, champinjonsås, potatis, svartvinbärsgelé
Dessert: Fruktsallad
Kvällsmat: Kalvsylta, potatis, rödbetssallad

Vecka 26

Måndag 23/6-25
Lunch: Korvstroganoff, ris
Dessert: Kräm, gräddmjölk
Kvällsmat: Kasslergryta Provoncale, potatis
Tisdag 24/6-25
Lunch: Dillstekt strömming, potatismos, morotssallad
Dessert: Persika, glass
Kvällsmat: Makaronpudding med skirat smör och sallad
Onsdag 25/6
Lunch: Kålpudding, gräddsås, kokt potatis, lingon
Dessert: Hallonpaj, vaniljglass
Kvällsmat: Kycklingpaj, sallad
Torsdag 26/6-25
Lunch: Ärtsoppa, punch
Dessert: Pannkakor, sylt, grädde
Kvällsmat: Stekt falukorv med kokt potatis och senapssås
Fredag 27/6
Lunch: Långbakad karré, äppelgräddsås, kokt potatis
Dessert: Chokladpudding, grädde
Kvällsmat: Ost och skinkpaj, sallad, bröd
Lördag 28/6
Lunch: Panerad fisk med kokt potatis, kall dillsås
Dessert: Fruktcocktail
Janssons frestelse med ägghalva sallad, bröd
Söndag 29/6
Lunch: Portergryta med kokt potatis och grönsaker
Dessert: Glass med topping
Kvällsmat: Ägg med stuvad spenat och prinskorv

Lunch kl. 12:00
Middag kl. 17:30


Vegetarisk kost samt specialkost finns att beställa.

Med reservation för ändringar.