Meny
Hemtrevligt boende och hemlagad mat i fina omgivningar nära havet.
God och hemlagad mat av egen kock
Måltiderna är en av dagens bästa stunder för många – dofter, smaker och gemenskap. Hos oss tillagas all mat dagligen av kock och kökspersonal med matglädje.
Varje lunch är komplett med huvudrätt och dessert och det går att välja mellan två rätter. Till helgen dukar vi extra fint och bjuder på ett glas vin till maten.
Soppa, vegetarisk kost och specialkost finns att beställa.
Välkommen till bords!
Vecka 48
Måndag 27/11
Lunch: Korv med stekt ägg och stekt potatis samt sallad
Dessert: Aprikoskräm med mjölk
Middag: Kyckling med ingefärstäcke, ris alt kokt potatis och varma grönsaker
Tisdag 28/11
Lunch: Fisk med räkor & sparris, kokt potatis och varma grönsaker
Dessert: Lingonfromage
Middag: Blomkål & broccolilåda med ädelost och skinka samt kokt potatis
Onsdag 29/11
Lunch: Stekt fetaost med rotfrukter, ruccolacréme och sallad
Dessert: Chokladmousse
Middag: Kokt fläskkorv med rotmos, senap & saltgurka
Torsdag 30/11
Lunch: Grönsakssoppa med hembakt bröd
Dessert: Saffranspannkaka med sylt & grädde
Middag: Isterbandslåda med sallad
Fredag 1/12
Lunch: Stekt fisk med remouladsås, kokt potatis och varma grönsaker
Dessert: Glass med varm bärkompott
Middag: Färsbiffar med kaprissås, kokt potatis och sallad
Lördag 2/12
Lunch: Gulaschsoppa med mjuk smörgås
Middag
Förrätt: Färskoströra på mörkt bröd
Varmrätt: Kåldolmar med gräddsås, kokt potatis, lingonsylt och varma grönsaker
Dessert: Brieost med päron, vindruvor och salta kex
Söndag 3/12
Lunch: Paj med sallad
Dessert: Mjuk pepparkaka med glasyr
Middag: Köttfärslåda med grönsallad
Vecka 49
Måndag 4/12
Lunch: Omelett med skinka, kokt potatis samt sallad
Dessert: Varma bär med glass
Middag: Lasagne med sallad
Tisdag 5/12
Lunch: Quorn/grönsaksbollar med tomatsås, kokt potatis och varma grönsaker
Dessert: Yoghurtgrädde med mandariner
Middag: Korvstroganoff med ris alt kokt potatis samt sallad
Onsdag 6/12
Lunch: Nobellunch i Bergasalen/ på våningarna
Dessert: Nobeldessert
Middag: Fläsk med löksås, kokt potatis och varma grönsaker
Torsdag 7/12
Lunch: Potatis & purjolökssoppa
Dessert: Pannkaka med sylt & grädde
Middag: Wok med grönsaker & fläskkött, ris alt kokt potatis och koriander & ingefärssås
Fredag 8/12
Lunch: Stekt fisk med skagenröra, kokt potatis & varma grönsaker
Dessert: Varma siraps & vaniljäpplen med glass
Middag: Färsbiffar med coleslaw, kokt potatis och sallad
Lördag 9/12
Lunch: Kycklingfärslåda med grönsallad
Middag
Förrätt: Gubbröra på bröd
Varmrätt: Fläskfilé med barbecuesås, klyftpotatis och varma grönsaker
Dessert: Pannacotta med chokladtopping
Söndag 10/12
Lunch: Köttgryta med kokt potatis och varma grönsaker
Dessert: Mazarinkaka med vispad grädde
Middag: Kassler med ananas & ost, kokt potatis och sallad
Frukost, lunch, middag och mellanmål serveras och ofta bakar vi till kaffet. Även nattetid erbjuds något att äta eller dricka om du önskar.
Du som behöver specialkost får givetvis det.
Med reservation för ändringar.