Hem Västeräng

Västeräng

Första privata vårdboende

I stadsdelen Västeräng, nära centrum och station, pågår bygget av det första privata äldreboendet i Skurups kommun. Forenede Care bygger och driver verksamheten med Skanska som fastighetsägare och byggentreprenör. Det särskilda boendet beräknas att tas i bruk under första halvåret 2023.

Ett varmt och välkomnande boende med generös trädgård

Inomhus och utomhusmiljö

Boendet kommer att erbjuda 58 lägenheter, varav fyra är möjliga för parboende. Lägenheterna består av ett rum ca 30 kvm med pentry och badrum med egen tvättmaskin och torktumlare.

Ambitionen kring gestaltningen har varit att skapa ett varmt och välkomnade vårdboende med ljusa och varma färger. Byggnaden är utformad och inredd för att skapa en trivsam hemlik miljö som präglas av trygghet och tillgänglighet för kunder, personal och besökare. Gemensamhetsutrymmena är den centrala kärnan och enheterna är sammanhållna utan långa korridorer. Byggnaden omfamnar och bjuder in till den stora och grönskande trädgården.

Boendet omges av en stor prunkande klassisk trädgård som bjuder in till aktivitet, delaktighet och rörelse men även lugna stunder. Orangeri, sinnenas trädgård, boulebana, utomhusgym, lusthus och smådjurshörna finns i planerna.

I Skanskas långsiktiga hållbarhetsarbete finns stor erfarenhet och kompetens bland annat kopplat till inomhusmiljö och inomhusklimat. I trädgården finns en strävan efter hög biodiversitet som rabatter med inhemska växter som främjar ett rikt insektsliv samt förse fastigheten med holkar och bon för insekter och djur.

Vård och omsorg med omtanke

Verksamheten kommer att fyllas av kompetens, engagemang och kvalitet, måltider och matglädje, välfärdsteknik och mycket annat. Forenede Care inför sitt Leva Livet-koncept där den enskilde ges möjlighet att leva utifrån sina intressen och drömmar. Ett varierande aktivitetsutbud erbjuds utifrån behov, intressen och förmåga.

Uppdraget inkluderar hälso- och sjukvård med personal som undersköterskor, sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Personalteamet i övrigt består av verksamhetschef och biträdande verksamhetschef, Silviasystrar med specialistkunskap inom demens och Leva Livet-inspiratör/Aktivitetshandledare.

Kontakta oss på Forenede Care

Gäller dina frågor en specifik verksamhet kan du alltid vända dig direkt till dem.