Hem Västeräng

Västeräng

Det första privata vårdboendet i Skurup. Ett nybyggt och välkomnande boende med fin trädgård.

Första privata vårdboendet i Skurup

På Skurups nya område Västeräng ligger det särskilda boendet – Forenede Care Västeräng. Här flyttade de första hyresgästerna in maj 2023. Detta är det första privata äldreboendet i Skurups kommun. Forenede Care driver verksamheten i egen regi.

Ett varmt och välkomnande boende med generös trädgård

Inomhus och utomhusmiljö

Boendet erbjuder 58 lägenheter, varav fyra är möjliga för parboende. Lägenheterna är ca 30 kvm med pentry och stort rymligt badrum.

Ambitionen kring gestaltningen har varit att skapa ett varmt och välkomnade vårdboende med ljusa och varma färger. Byggnaden är utformad och inredd för att skapa en trivsam hemlik miljö som präglas av trygghet och tillgänglighet för kunder, personal och besökare. Gemensamhetsutrymmena är den centrala kärnan och enheterna är sammanhållna utan långa korridorer. Byggnaden omfamnar och bjuder in till den stora och grönskande trädgården.

Boendet omges av en stor prunkande klassisk trädgård som bjuder in till aktivitet, delaktighet och rörelse men även lugna stunder. Orangeri, sinnenas trädgård, boulebana, utomhusgym, lusthus och smådjurshörna finns i planerna.

I trädgården finns en strävan efter hög biodiversitet som rabatter med inhemska växter som främjar ett rikt insektsliv samt förse fastigheten med holkar och bon för insekter och djur.

Vård och omsorg med omtanke

Verksamheten fylls av kompetens, engagemang och omtanke, måltider och matglädje, välfärdsteknik och mycket annat. Här finns Forenede Cares Leva Livet-konceptet där den enskilde ges möjlighet att leva utifrån sina intressen och drömmar. Ett varierande aktivitetsutbud erbjuds utifrån behov, intressen och förmåga.

Vår personal arbetar efter Forenede Cares ledord – ansvar, engagemang och omtanke.

Västerängs personalteam är väl sammansatt och har en bred kompetens för att kunna erbjuda en trygg, personcentrerad vård samt en trivsam miljö för våra hyresgäster. Personalteamet består av verksamhetschef, sjuksköterska, rehab, undersköterskor, gruppledare, undersköterskor med specialistkompetens inom demens och Leva Livet-inspiratör. Västeräng är bemannat dygnet runt med omvårdnadspersonal.

Vi arbetar efter filosofin ”Leva Livet hela livet” ett koncept som betonar vikten av att leva ett rikt och meningsfullt liv genom alla livets skeden, oavsett ålder eller livssituation.

Hjälp oss att bli bättre

Det är viktigt för oss att du är nöjd. Vi tar gärna emot synpunkter för att ständigt kunna förbättra och utveckla vårt sätt att arbeta. Forenede Care har tydliga rutiner för hur synpunkter och eventuella klagomål ska hanteras. Klicka här för att komma till synpunktsformuläret på sidan om vårt Kvalitetsarbete.

Vad kostar det att bo på Västeräng?

Oavsett om du väljer ett kommunalt eller ett privat äldreboende är kostnaden densamma. Kostnaden styrs av tre olika avgiftsdelar: hyra, omsorg, och måltider. För exakt uppgift behöver du kontakta en biståndshandläggare på Skurups kommun.

Kontakt

Åsa Möller
Verksamhetschef
Tel. 0739-01 55 49

Forenede Care Västeräng
Smörbollsgatan 2
274 38 Skurup

Strandängen 0790-998 241
Slåtterängen 0790-998 251
Lärkängen 0790-998 245

Gruppledare 0790-998 240
Leva Livet inspiratör Linn Rosberg 0790-998 338
Sjuksköterska 0790-998 247